Nuenen Centraal
Gladheidsbestrijding 2016-2017
De winter is weer in aantocht. De eerste koude dagen hebben we gehad. Mensen en materieel staan weer klaar om gladheid te lijf te gaan. Hieronder enkele zaken waar u rekening mee kunt houden.
Hoofdwegen en fietspaden
Hevige sneeuwval en gladheid kunnen voor grote problemen zorgen. Denk hierbij aan het woon-werkverkeer, fietsende kinderen en oudere inwoners die zich moeilijk kunnen verplaatsen bij sneeuwval en gladheid.
De gemeente Nuenen ziet de bestrijding van gladheid als een van haar kerntaken. Als gemeente verwachten we van onze inwoners echter ook een positieve bijdrage aan de bestrijding van gladheid. Bijvoorbeeld het schoonhouden van het stoepje voor de woning en het bieden van een helpende hand bij het schoonmaken van het stoepje van oudere buurtbewoners.

Uitvoeringsplan
In het gladheidbestrijdingsplan van de gemeente, een soort draaiboek, staat beschreven hoe en waar gladheid wordt bestreden. Het draaiboek is in te zien aan de balie van het gemeentehuis of via de website van de gemeente www.nuenen.nl

De gemeente Nuenen strooit in principe preventief en dat betekent dat er al wordt gestrooid voordat het daadwerkelijk glad wordt. Toch adviseren wij iedereen die tijdens een vorstperiode de weg op moet, de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. Bij extreme winterse weersomstandigheden kan het in sommige gevallen geruime tijd duren voordat de wegen schoon en begaanbaar zijn.

Strooiroutes
Bij verwachte gladheid worden als eerste de doorgaande wegen, bus routes, schoolroutes en wegen bij openbare gebouwen gestrooid. Alle andere wegen, ook die in de woonwijken, worden in principe niet gestrooid. Bij langdurige gladheid kan daar overdag curatief worden gestrooid. Voetgangersgebieden in het centrum en bij senioren complexen worden na sneeuwval geborsteld.
Twitter
Op het moment dat de gemeente een strooiactie start, wordt dat direct bekend gemaakt via Twitter. U kunt ons volgen @strooiploeg

Klachten/meldingen
Hebt u vragen of klachten over de gladheidbestrijding dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Telefonisch te bereiken onder nummer 040 2631631 of via de website van de gemeente www.nuenen.nl