Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 16
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname

Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen ťťn loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur
, dinsdagavond 19.00 - 21.00 uur en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Oudere gemeenteberichten

Gemeenteberichten 2017 Week 15
Gemeenteberichten 2017 Week 14
Gemeenteberichten 2017 Week 13

Gemeenteberichten 2017 Week 12
Gemeenteberichten 2017 Week 11 Gemeenteberichten 2017 Week 10
Gemeenteberichten 2017 Week 9
Gemeenteberichten 2017 Week 8
Gemeenteberichten 2017 Week 7 Gemeenteberichten 2017 Week 6
Gemeenteberichten 2017 Week 5

Gemeenteberichten 2017 Week 4
Gemeenteberichten 2017 Week 3
Gemeenteberichten 2017 Week 2
Gemeenteberichten 2016
Dit is een kennisgeving en geen officiŽle publicatie. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de
officiŽle publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Afvalweetje
De milieustraat Nuenen is op woensdag tot 20.00 uur open.


Afvalinzameling
Geen afval inzameling op koningsdag donderdag  27 april 2017
Let op: Op donderdag 27 april is er geen afvalinzameling. De route voor papier van 27 april (4e donderdag van de maand) gaat naar vrijdag de 28e april. De GFT+e container en PMD zak wordt op zaterdag 29 april opgehaald. Zet uw afval aub niet te vroeg buiten!

Groenbakken in Nuenen
De vijftien groenbakken voor snoeiafval en grasmaaisel zijn een groot succes. De bakken zijn niet bedoeld voor hele grote hoeveelheden. Wanneer u een aanhanger vol heeft kunt u deze beter legen bij de Milieustraat want daar kunt u grote hoeveelheden makkelijker lossen. En ook op de Milieustraat is het afvoeren van dit afval gratis. Neem wel uw milieupas mee.
Vergunningen periode 10-04-2017 en 14-04-2017
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Dit is een kennisgeving en geen officiŽle publicatie. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiŽle publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.


Digitale bekendmakingen
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende bekendmakingen gepubliceerd
Voortgang huisvesting en inburgering vergunninghouders

Sinds jaar en dag heet Nuenen vluchtelingen met een verblijfsvergunning welkom. Deze mensen zijn afkomstig uit landen over de hele wereld en zij moesten huis en haard verlaten voor geweld en/of onderdrukking. Ieder halfjaar bepaalt het Ministerie van Binnenlandse Zaken hoeveel vergunninghouders (= vluchteling met een verblijfsvergunning) elke gemeente in Nederland moet huisvesten. Dit is de zgn. 'taakstelling'. Volgens de meest recente taakstelling moet Nuenen 69 (prognose) vergunninghouders in 2017 huisvesten.
Gerealiseerde huisvesting
Volgens het 'staand beleid' zijn er in Nuenen eind april 18 vergunninghouders gehuisvest. Dit is de eerste stap om de achterstand in te lopen die Nuenen had bij het huisvesten van vergunninghouders. Deze mensen worden gehuisvest in bestaande sociale huurwoningen van de woningcorporaties en een pand van de gemeente. Meerdere organisaties (o.a. Vluchtelingenenwerk, LEV-groep, gemeente) en mensen (vrijwilligers, directe buren) staan klaar om de inburgering van meet af aan goed op te pakken. Het is de bedoeling dat deze mensen zo snel mogelijk zelfredzaam worden.

Zoeken naar huisvestingslocaties
Deze 18 nieuwe Nuenenaren staan los van het zoeken naar plekken voor tijdelijke huisvesting van de grotere groep vergunninghouders die in 2017 moet worden gehuisvest! Op dit moment wordt geprobeerd om de puzzel te leggen om de toegewezen 69 (prognose) vergunninghouders acceptabel en verstandig te huisvesten. Er is nog niets besloten en er zijn nog geen definitieve lokaties gekozen. Zodra dit wťl het geval is, worden natuurlijk eerst de bewoners geÔnformeerd en voor een gesprek uitgenodigd. De gemeente verwacht dat dit nog enkele weken zal duren.

Aantal vergunninghouders in 2017 van 81 naar 69 bijgesteld
Het aantal vergunninghouders dat Nuenen in 2017 moet huisvesten en inburgeren, is van 81 naar 69 bijgesteld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Oftewel: de daadwerkelijke behoefte blijft achter bij wat in 2016 nog werd verwacht.