Nuenen Centraal
Jan en Maria Jansen winnaars van Dé Lekkerste Asperge 2017
Het Brabants Asperge Genootschap maakte gisteren bekend dat de proeverij heeft plaats gevonden voor de verkiezing van “Dé Lekkerste Asperge 2017” van het Brabants Asperge Genootschap.

Met een record deelnemersveld van maar liefst 39 ingestuurde monsters AA-asperges had de jury een zware dobber om hier uiteindelijk de lekkerste uit te verkiezen.

De 10-koppige jury, bestaande uit een diversiteit aan personen afkomstig uit agrarische wereld, horeca, AGF-sector maar ook de “gewone” huisvrouw, boog zich in een uit twee rondes opgebouwde proeverij over de monsters om, geur, kleur, beet, smaak en nasmaak te beoordelen en hieraan een puntenscore toe te kennen.

Na een intensieve proeverij maakte de jury bekend, dat Jan en Maria Jansen van Aspergekwekerij J. Jansen, gevestigd aan de Boord 14 in Nuenen, de winnaars zijn geworden van De Lekkerste Asperge 2017!

Met een score van 217 punten van de maximaal te behalen 250 met een ingezonden 2e jaars asperge van het ras Cumulus.

Tijdens de officiële opening van het Brabantse Aspergeseizoen maandag 24 april bij restaurant de Collse Hoeve te Nuenen is de hierbij horende oorkonde en trofee aan de trotse winnaars overhandigd, welke zij gedurende een jaar in hun boerderijwinkel mogen zetten.
Nieuws Nuenen -   26 april 2017