Nuenen Centraal
Koning Winter zorgt weer voor veel gedoe

Gisteren viel er al behoorlijk wat sneeuw, maar vandaag wordt daar nog eens een schepje bovenop gedaan. Voor de een is het genieten en voor de ander een bron van ergernis.
Het KNMI heeft voor de rest van de dag code rood afgegeven voor het midden en het zuiden van het land, vanwege de sneeuwval en de gladheid. Code rood wordt alleen ingezet bij extreem gevaarlijke weersomstandigheden. Het advies is dan ook, om vooral niet te reizen als dit niet strikt noodzakelijk is.

Ook in Nuenen ligt een flink pak sneeuw. De wegen zijn op veel plaatsen moeilijk begaanbaar. Strooiploegen zijn druk in de weer, om de wegen weer schoon te maken. Op Twitter vroeg de strooiploeg Nuenen aan alle weggebruikers, om de strooiwagens de ruimte te geven, zodat zij hun werk kunnen doen voor onze veiligheid.

Het openbaar vervoer ligt voor het grootste deel plat. Eindhoven Airport heeft alle vluchten geschrapt en er rijden in de regio Eindhoven geen bussen. De treinen rijden nog wel, maar wel met een aangepaste dienstregeling. De NS raadt mensen aan, om naar huis te gaan nu het nog kan. Er worden ook op het spoor veel ongeregeldheden verwacht.

Ook Dierenrijk liet rond het middaguur weten, dat het park de rest van de dag gesloten is.

Natuurlijk is het niet alleen maar kommer en kwel. De sneeuw zorgt altijd voor een sprookjesachtige wereld en er gaan dus veel mensen naar buiten om sneeuwfoto's te maken. Kinderen kunnen vandaag heerlijk in de sneeuw spelen, sleeŽn en sneeuwpoppen bouwen. Ook de jeugd kan genieten van een relaxte middag, om 11.00 uur heeft het Pleincollege de leerlingen sneeuwvrij gegeven vanwege de slechte weersomstandigheden.

Op buienradar is te zien, dat er nog meer sneeuw komt vandaag. Check de weersverwachtig en de verkeersinformatie voordat je van huis gaat en kijk uit in bosrijke gebieden. Door de sneeuw breken (grote) takken sneller af.
Nieuws Nuenen -   11 december 2017