Nuenen Centraal
Noordbrabants Museum viert aanwinst Collse Watermolen met gratis openstelling
Vanaf vandaag is het schilderij "Collse watermolen" van Vincent van Gogh (1853-1890) te zien in Het Noordbrabants Museum in ís-Hertogenbosch.
Precies een maand geleden kocht het museum het schilderij voor een bedrag van bijna 3 miljoen euro.
Van Gogh schilderde de watermolen in mei 1884 toen hij in Nuenen woonde.

Om de aanwinst te vieren, is Het Noordbrabants Museum op zaterdag 16 december van 11 tot 17 uur gratis toegankelijk voor het publiek.

Je kunt niet alleen het schilderij zaterdag gratis bewonderen, maar je kan de Collse Watermolen aan de Collse Weg ook in het echt bezichtigen van 9.30 uur tot 12.30 uur.
Het Vincentre aan de Berg in Nuenen opent ook haar deuren voor publiek vanaf 10.00 uur ben je van harte welkom en hoef je geen entree te betalen.

Het schilderij van de Collse watermolen is voor het Noordbrabants Museum de grootste aankoop ooit. Vorig jaar werd ook de aquarel "De tuin van de pastorie te Nuenen" gekocht.

De Collse watermolen kon worden verworven dankzij de financiŽle steun van de provincie Noord-Brabant, het Mondriaan Fonds, de Vereniging Rembrandt (mede dankzij haar Alida Fonds en haar Jheronimus Fonds), alsmede dankzij een in 1999 door mevrouw HenriŽtte M.J. van Oppenraaij aan het museum nagelaten legaat.
Nieuws Nuenen -   14 december 2017
Foto: Marc Bolsius
Adrie Broekman (links) en Ton van der Heijden (rechts), medewerkers van Het Noordbrabants Museum, bereiden zich voor om de nieuwe aanwinst op te hangen