Nuenen Centraal
Gratis avond over totstandkoming unieke animatiefilm
W70 haalt makers Loving Vincent naar Nuenen

Op zaterdag 24 februari 2018 komen producer Sean Bobbit en één van de kunstenaars naar Nuenen c.a. voor een exclusieve lezing over de totstandkoming van de unieke animatiefilm Loving Vincent. Na een uitgebreide - Engelstalige! - presentatie (met veel unieke beelden op het grote scherm) krijgen de aanwezigen als vanzelfsprekend de gelegenheid tot het stellen van vragen aan de makers. De avond - georganiseerd en aangeboden door W70 - vindt plaats in John Geven Studio's. Gratis kaarten (maximaal 2 per persoon) zijn per heden te reserveren via film@w70.nl
Loving Vincent, de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld, vertelt over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film zijn meest inspirerende schilderijen tot leven. De animatiefilm maakt momenteel wereldwijd furore en sleepte - op diverse gerenommeerde filmfestivals - reeds de nodige prijzen in de wacht. Alleen al in Nederland kochten inmiddels meer dan 100.000 bezoekers een kaartje voor de rolprent.
Na het succes van de filmvertoning van Lust for Life in 2015, organiseert W70 voor de tweede maal een unieke avond rondom het leven en werk van Nuenens bekendste voormalige inwoner.

Nieuws Nuenen -   8 december 2017