Nuenen Centraal
Aanhoudingen bij grootscheepse controle op de N270 bij Nuenen

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in samenwerking met de Douane en de Belastingdienst een grootscheepse controle gehouden.
De controle vond plaats langs de A270 op parkeerplaats Vaarle.
Al het verkeer richting Helmond werd gecontroleerd.

Tijdens de controle hield de politie een 36-jarige automobilist uit Beilen aan, omdat er in zijn auto een jerrycan en diverse flessen met mogelijk chemicaliŽn aangetroffen werden, die voor de productie van drugs zouden kunnen worden gebruikt. De man is aangehouden en zijn auto met de spullen is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Een 23-jarige Helmonder werd betrapt op het rijden onder invloed van drugs. In zijn auto werd een blokje hasj gevonden en een vals briefje van 50 euro.
De verdachte heeft bloed afgestaan voor een drugstest, deze wordt opgestuurd naar het NFI. De auto waarin de man reed heeft de politie in beslag genomen voor verder onderzoek.

Een drugshond van de Douane speurde in een auto een bijrijder op die harddrugs bij zich had. Het ging om een zakje wit poeder en een zakje met witgele brokjes. De 36-jarige Eindhovenaar is aangehouden.

Naast de aanhoudingen werden acht automobilisten betrapt op rijden met te veel drank op. Het hoogst gemeten promillage was ruim 1,15%.
Een 57-jarige vrouw uit Schijndel zat achter het stuur, terwijl haar rijbewijs was ingevorderd. Daarnaast had ze nog 1200 euro openstaan aan boetes en nog 2000 euro schuld bij de Belastingdienst. Op haar auto is beslag gelegd en ze kreeg een procesverbaal.
Een andere automobilist reed meer dan 50 km/u te hard en moest zijn rijbewijs inleveren. Verder werden er boetes uitgeschreven voor o.a. te hard rijden, verlopen APK, het niet bij zich hebben van een identificatiebewijs en versleten banden.

De Belastingdienst inde in totaal ruim 22.000 euro en legde op zes auto's beslag vanwege openstaande schulden.
Foto's van de controle zijn te zien op de Facebookpagina van de politie

Bron: Facebookpagina Politie Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel
Nieuws Nuenen -   1 oktober 2017