Nuenen Centraal
Over de schoonheid van Bach in het Van Goghkerkje

In 2018 is het 333 jaar geleden dat de componist Johann Sebastian Bach werd geboren. Voor Cultuur Overdag aanleiding om gedurende het jaar 3 activiteiten rondom deze
Nieuws Nuenen -   14 april 2018
beroemde componist te organiseren. De eerste activiteit wordt gehouden op zondagmiddag 22 april in het Van Goghkerkje (Papenvoort 2b, Nuenen). Gestart wordt met een lezing van Olga Franssen over de schoonheid en veelzijdigheid van Bachs muziek. Met haar gitaar zorgt ze tijdens de lezing voor diverse luistervoorbeelden.
Aanvang van de lezing: 14.00 uur. Toegangskaarten à € 10,00 (inclusief een consumptie) zijn te koop aan de balie van Het Klooster, via de website van Cultuur Overdag (www.cultuuroverdag.nl) of voorafgaand aan de lezing bij het Van Goghkerkje.

Olga Franssen was als musicus medeoprichter van het Amsterdams Gitaartrio waarmee ze een Edison won met de bewerking van de vier jaargetijden van Vivaldi. In 2007 rondde zij de studie muziekwetenschap ‘cum laude’ af aan de Universiteit van Utrecht. Momenteel geeft ze lezingen en luistercursussen over diverse ‘muzikale’ onderwerpen.