Nuenen Centraal
Leer tekenen bij Hobbycentrum de Dorpswerkplaats

Op dinsdag 4 september organiseert Hobbycentrum de Dorpswerkplaats een informatiebijeenkomst over tekenen. Deze groepsactiviteit bestaat al langer bij het Nuenense hobbycentrum, maar daar wordt nu een boost aan gegeven. Met dank aan Atelier Nuenen!

Initiatiefnemer Hans Könemann van Atelier Nuenen heeft jarenlang tekenles gegeven in het voortgezet onderwijs en werkte de laatste 30 jaar als zelfstandig illustrator/grafisch ontwerper.
Nieuws Nuenen -   20 augustus 2018
Samen met Els en Anne-Mie, collega’s bij Atelier Nuenen en opgeleid in Arendonk, gaan ze (met mogelijk nog een vierde persoon) om beurten als begeleider aan de slag bij Hobbycentrum de Dorpswerkplaats. "Wij vinden het een uitdaging om geïnteresseerden met tekenen vooruit te helpen. Tekenen is de basis, ook voor wie wil gaan schilderen, en kan veel voldoening geven. Die voldoening, dáár is het ons om te doen!"
Veelzijdige aanpak
Tijdens de tekenbijeenkomsten gaat het over materiaalgebruik, basistechnieken, creativiteit, perspectief, licht en schaduw, werkelijkheid, fantasie en abstractie. Er wordt gewerkt met materialen als potlood, houtskool en inkt.
"Het worden bijeenkomsten waarin je veel kunt leren", zegt Hans Könemann. "We noemen het bewust geen lessen, want we willen absoluut niet als een soort docent voor de klas staan. We begeleiden, we geven aanwijzingen en tips. Soms aan de hele groep, maar vooral individueel. De deelnemers moeten het vooral zélf doen, zélf dingen ontdekken en vaardigheden ontwikkelen. Dat doen we met opdrachten en thema's. Al werkend gaan deelnemers dan nieuwe dingen ervaren en wordt het alsmaar leuker. En je leert uiteraard ook van elkáár!"

Voel je het kriebelen als je dit leest? Kom dan in actie, dóe er iets mee!
Tijdens de informatiebijeenkomst ben je van harte welkom en worden al je vragen beantwoord. Locatie: de grote zaal van Hobbycentrum de Dorpswerkplaats, Park 63b.
Noteer in je agenda: dinsdagmorgen 4 september om 09.30 uur
Na 4 september komt de tekengroep elke dinsdagmorgen bij elkaar van 9.30 tot 12.00 uur. Voor je je definitief aanmeldt, mag je kosteloos 3 keer "op proef" meedoen. Er is plaats voor 12 deelnemers.
Als je definitief wilt meedoen, is het de bedoeling dat je deelnemer wordt van Hobbycentrum de Dorpswerkplaats. Dat kost €100 per jaar. Daarbij komen uiteraard nog de kosten voor je tekenmaterialen.

Kun je er dinsdag 4 september niet bij zijn, dan kun je voor informatie en aanmelding contact opnemen met Hans Könemann. E-mail:  konemann@planet.nl