Nuenen Centraal
Hobbycentrum de Dorpswerkplaats komende 30 jaar verzekerd van vaste plek

De gemeente Nuenen en Hobbycentrum de Dorpswerkplaats hebben op donderdag 22 februari de erfpachtovereenkomst ondertekend. Met deze ondertekening is de Dorpswerkplaats voor de komende 30 jaar verzekerd van een vaste plek aan het Park in Nuenen.
Het Hobbycentrum telt zo'n 400 deelnemers en neemt daarmee een belangrijke plek in in de Nuenense samenleving.
"Van en aan elkaar leren", dat is de doelstelling van de Dorpswerkplaats. Fotografie, schilderen, modelbouw en hout-en metaalbewerking zijn slechts een paar voorbeelden uit het rijke activiteitenprogramma.
Naast het beoefenen van verschillende hobby's, heeft het centrum ook een belangrijke sociale functie. Mensen komen door deze plek met elkaar in contact. "Als je wilt weten wat er in het dorp leeft, dan moet je hier zijn" zei voorzitter René Jansen in zijn toespraak. Het is dan ook veel meer dan alleen een Hobbycentrum.

Wethouder Pernot werd door het bestuur bedankt voor het feit, dat hij zijn nek voor de Dorpswerkplaats heeft uitgestoken. Het pand was onderdeel van de grote "package deal" tussen de gemeente Nuenen en woningbouwverening Helpt Elkander.
Voor het Hobbycentrum is het een lang gekoesterde wens, om het pand aan het Park te mogen behouden, onderhouden en beheren. Dit betekent dat de verantwoordelijkheid en daarmee ook de kosten voor onderhoud geheel in handen van de Dorpswerkplaats komen. Daar tegenover staat, dat de maandelijkse lasten die aan de gemeente moeten worden betaald, veel lager zijn dan destijds bij woningbouwvereniging Helpt Elkander.
Een constructie waar beide partijen erg blij mee zijn. Wethouder Pernot sloot dan ook af met felicitaties: "Ik wens jullie alle succes en feliciteer jullie met deze prachtige locatie. Ik weet dat het in goede handen is".
Daarna was er uiteraard koffie met gebak om het heugdelijke feit te vieren.

Wil je meer informatie over het hobbycentrum? Kijk dan even op de website van  Hobbycentrum de Dorpswerkplaats
Nieuws Nuenen -   24 februari 2018
Ondertekening van de erfpachtovereenkomst door secretaris Ad van Hoogstraten, voorzitter René Jansen, wethouder Joep Pernot en penningmeester Jan Merks