Nuenen Centraal
Monument van de maand februari

De Europese commissie heeft 2018 uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Onder het motto 'Erfgoed verbindt, Europa inspireert' geeft Nederland invulling aan de belangrijke rol die erfgoed speelt binnen het cultureel diverse Europa.

ln Nuenen vinden we het beheer en behoud van al ons culturele erfgoed erg belangrijk. We willen er graag voor zorgen dat iedereen ervan kan genieten. Veel monumenten zijn woonhuizen en zijn daarom niet zo maar toegankelijk voor alle inwoners van Nuenen. De gemeente Nuenen presenteert samen met de Heemkundekring De Drijehornick in 2018 een iedere maand een ‘Monument van de Maand’. Het monument dat die maand in de schijnwerpers wordt gezet past binnen het Europese thema van die maand. Door middel van foto's van de monumenten en een interview met de bewoner of eigenaar komt het Nuenens erfgoed dicht bij ons allemaal.

In Zo Nuenen wordt elke maand het ‘Monument van de Maand’ bekend gemaakt. In dit blad lichten we dan een tip van de sluier op. Voor meer wetenswaardigheden, persoonlijke verhalen van de huidige bewoners en vooral de bijzondere foto’s van het monument, komt u naar het gemeentehuis. Tijdens openingsuren is het project te zien in de wachtruimte. Ook zijn de verhalen te lezen op de website van de heemkundekring: heemkundekringnuenen.nl/
Nieuws Nuenen - 7 februari 2018
Elke maand kunt u dus een ander stukje Nuenens erfgoed beleven in het kader van het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Monument van de maand februari:
Monument van de Maand februari is ‘Het huis met de Bollen’, Park 11.  Het thema ‘duurzaam vakmanschap’ geldt voor zowel de binnen- als buitenkant van deze schitterende Brabantse variant van de Amsterdamse School.

Tekst en idee: projectgroep Monument van de Maand, gesteund door de gemeente Nuenen en de Heemkundekring de Drijehornick.

Openingstijden van het gemeentehuis in Nuenen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: van 0.8.30 tot 12.30 uur, woensdag: van 08.30 tot 12.30 uur en van 14.30 tot 19.00 uur.