Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 2
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname

Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen één loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur
, dinsdagavond 19.00 - 21.00 uur en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Vergunningen periode 01-01-2018 en 07-01-2018
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Dit is een kennisgeving en geen officiële publicatie. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiële publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Gemeenteberichten 2018

Gemeenteberichten 2018 Week 01
Afvalweetje
Op 26 januari komt Sympany huis aan huis uw textiel ophalen. U ontvangt hiervoor een speciale zak in uw brievenbus


Papierinzameling wijzigt in 2018
In 2018 wijzigt de route van de donderdag voor papier inzameling. Werd voorheen uw papiercontainer op donderdag opgehaald? Dan is dat vanaf nu op dinsdag of woensdag. Kijkt u hiervoor op uw digitale afvalkalender op www.nuenen.nl
Mocht u door de overgang nu veel papier hebben, dan kunt u altijd naar de milieustraat. Daar is een 24/7 hoek waar u altijd terecht kunt.

Vragen? Neem contact op met de gemeente via: 040 263 16 31 of via e-mailadres gemeentehuis@nuenen.nl


Meer dan handen-vrijwilligersprijs 2018
Sinds 2011 wordt jaarlijks de landelijke ‘Meer dan handen-

vrijwilligersprijs’ uitgereikt om vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten. Gemeenten kunnen kandidaten voordragen - inwoners kunnen mede bepalen wie wint.

Namens Nuenen dingt Vluchtelingenwerk mee
De gemeente heeft Vluchtelingenwerk Nuenen (onderdeel van de LEV-groep) voorgedragen. Vluchtelingenwerk zet zich in voor vluchtelingen die in het dorp komen wonen. Vanaf dag één draait het om zelfredzaamheid, krijgt een vluchteling juridische ondersteuning en is er een taalmaatje dat helpt om Nederlands te leren.
Stem voor Vluchtelingenwerk Nuenen
Hoe? Door online te stemmen op Vluchtelingenwerk Nuenen. Stemmen kan hier tot en met 30 januari 2018.
De vrijwilligersprijzen worden uitgereikt op 2 februari 2018.


Nuenen controleert op afvaldumpingen
Wij hebben een jaarprogramma opgesteld waarin op thematische wijze aandachtspunten voor de opsporingsambtenaren (boa’s) zijn benoemd. In de komende weken letten we extra op het thema afvaldumpingen. Op de naleving van andere regels wordt uiteraard ook toegezien.

Afvaldumpingen
Afvaldumpingen zijn een groot probleem in de gemeente Nuenen. De boa’s nemen tijdens de surveillance de locaties mee waar vaak afval wordt gedumpt en/of achtergelaten.
Voornamelijk in het buitengebied wordt regelmatig afval gedumpt, het gaat vaak om de volgende locaties: Breeldere; Schoutse Vennen; Vaarle; Papenvoortse Heide; Oude Postbaan; Cortenbachsedijk; Rullen; Blekerdijk; Hool; Laar.

Let op: op het dumpen van afval staat een boete van € 380,00. Dit bedrag is exclusief € 9,00 administratiekosten.

Regelgeving
Wij vragen u vriendelijk om rekening te houden met de regelgeving rondom het verkeerd aanbieden en dumpen van afval. Overtredingen die door onze boa’s worden geconstateerd, kunnen leiden tot een boete. De regels zijn terug te vinden in de Afvalstoffenverordening, Wet Milieubeheer en de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Deze regelgeving is te vinden via
www.overheid.nl. Verder kunt u informatie vinden in de digitale afvalkalender via afvalkalender.nuenen.nl.

Hebt u nog vragen of wilt u iets melden?
Als u vragen hebt over dit artikel of als u iets wilt melden, dan kunt u contact opnemen met ons Klantcontactcentrum via het nummer (040) 2 631 631. U kunt uw melding ook altijd kwijt op
www.nuenen.nl.


Tarieven afvalstoffenheffing