Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 27
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname

Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen één loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur
, dinsdagavond 19.00 - 21.00 uur en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiële publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiële publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Gemeenteberichten 2018

Gemeenteberichten 2018 Week 26
Gemeenteberichten 2018 Week 25
Gemeenteberichten 2018 Week 24
Gemeenteberichten 2018 Week 23
Gemeenteberichten 2018 Week 22
Gemeenteberichten 2018 Week 21
Gemeenteberichten 2018 Week 20
Gemeenteberichten 2018 Week 19
Gemeenteberichten 2018 Week 18
Gemeenteberichten 2018 Week 16
Gemeenteberichten 2018 Week 15
Gemeenteberichten 2018 Week 14
Gemeenteberichten 2018 Week 13
Gemeenteberichten 2018 Week 12
Gemeenteberichten 2018 Week 11
Gemeenteberichten 2018 Week 10
Gemeenteberichten 2018 Week 09
Gemeenteberichten 2018 Week 08

Gemeenteberichten 2018 Week 07
Gemeenteberichten 2018 Week 06
Gemeenteberichten 2018 Week 05
Gemeenteberichten 2018 Week 04
Gemeenteberichten 2018 Week 03
Gemeenteberichten 2018 Week 02
Gemeenteberichten 2018 Week 01
Afvalweetje
Voor één euro kunt u in deze warme zomermaand uw GFT+E container wekelijks aanbieden.



Gewijzigde openingstijden gemeentehuis ivm zomervakantie
In de zomervakantie van week 29 t/m 33 (16 juli t/m 17 augustus) zijn de publieksbalies in het gemeentehuis van Nuenen gesloten op woensdagmiddag en -avond (18 en 25 juli + 1, 8 en 15 augustus). U kunt wel terecht van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Verkeersmaatregelen tijdens kermis 2018 Nuenen centrum
Vergunningen periode 24-06-2018 en 01-07-2018
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Van vrijdag 6 juli tot en met dinsdag 10 juli a.s. wordt in het centrum van Nuenen weer de jaarlijkse kermis gehouden. In verband met het opzetten en afbreken van de attracties worden enkele wegen in het centrum tussen woensdag 4 juli 08.00 uur en woensdag 11 juli 15.00 uur afgesloten voor het verkeer. De kruising Berg, Vincent van Goghstraat wordt vanaf donderdag 5 juli 08.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

Het gebied dat afgesloten is:
- Park, tussen H. Clemenskerk en Parkstraat;
- Park, tussen Berg en Boordseweg;
- Park, tussen H. Clemenskerk en Vincent van Goghstraat/Berg.
Markt verplaatst naar Vincent van Goghplein tijdens de kermis
Op maandag 9 juli wordt de weekmarkt eenmalig verplaatst naar het Vincent van Goghplein.


Raadsvergadering - gecombineerde commissievergadering 5 juli
5 juli Raadsvergadering
locatie: het Klooster - raadzaal, aanvang 19:30 uur
Onderwerpen o.a.
· Kaderbrief 2018-2022
· Mobiliteitsbudget
· Aanvullend budget woonwagenlocaties 2018

Tijdens de raadsvergadering kunt u gebruikmaken van het inspreekrecht.
Neem daarvoor contact op met de griffie: tel: 040-2631679 of email griffie@nuenen.nl

Aansluitend is er een extra Gecombineerde commissievergadering

5 juli Gecombineerde commissievergadering
Locatie: het Klooster - raadzaal, aanvang na de raadsvergadering
· Zienswijze herindelingsontwerp tot samenvoeging van de gemeente Nuenen c.a. en Eindhoven
Tijdens de commissievergadering kunt u gebruikmaken van het meespreekrecht.
Neem daarvoor contact op met de griffie: tel: 040-2631679 of email griffie@nuenen.nl
Seniorengids Nuenen 2018-2019
Deze week ontvangen ruim 3000 adressen met bewoners van 65 jaar of ouder, de Seniorengids Nuenen 2018/2019 in de brievenbus. Wethouder Ralf Stultiëns reikte op maandag 2 juli op feestelijke wijze het eerste exemplaar uit aan de heer Gerrie Beks.  Hij is de samensteller van de ‘Nuenense vraagbaak Welzijn Wonen Zorg’, de voorganger van de Seniorengids. De Seniorengids is tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen de gemeente en de cliëntondersteuners van ouderenorganisaties KBO en PVGE.
Tussen alle informatie staan foto’s die gemaakt zijn tijdens activiteiten van de Dorpswerkplaats en de KBO en PVGE. Veel senioren weten online hun weg goed te vinden. Vorig jaar is de digitale sociale kaart tot stand gekomen met de website www.nuenenhelpt.nl Met de Seniorengids is er nu ook een naslagwerk voor de groep senioren die niet online is. 


Maak het inbrekers niet te makkelijk
Inbrekers gaan niet met vakantie. Maar jij wel? Laat je woning veilig achter.
Wanneer de zomerse temperaturen zich aandienen, zwaaien overal de ramen en deuren open. “Waakzaamheid is echter geboden, want gelegenheid maakt de dief”, waarschuwt Joop van der Waal, expert bij de politie op het gebied van woninginbraak. Het aantal inbraken in de lente en zomer neemt toe en dan vooral overdag. De politie doet er alles aan om inbrekers te pakken, maar voorkomen van een inbraak is stap 1. En juist daar kunt u zelf heel eenvoudig
allerlei maatregelen voor nemen. De komende periode geven we allerlei tips die kunnen helpen om inbrekers buiten de deur te houden.

Waar maken inbrekers gebruik van
Openstaande ramen en deuren
Van der Waal wijst erop dat er in deze periode kwaadwilligen zijn die achterpaden in woonwijken afstruinen op zoek naar openstaande ramen en deuren. Soms wordt het hen wel heel gemakkelijk gemaakt. Achterpoorten en ramen die open staan, een ladder naast een raam of de huissleutel aan een spijkertje in de schuur. Maar ook insluipingen komen vaker voor, met mooi weer laten mensen hun ramen en deuren open staan als ze even naar boven zijn of een boodschap doen. “Binnen 30 seconden is een inbreker dan binnengeslopen en heeft je portemonnee, telefoon, laptop of tas weggenomen”, waarschuwt van der Waal.

Vakantiegangers
Een ander makkelijk doelwit zijn natuurlijk de huizen waarvan de bewoners op vakantie zijn. Veel mensen weten inmiddels wel dat het verstandig is om door de buren de post van de mat te laten halen. “Maar vraag hen dan ook om deze ergens uit het zicht neer te leggen”, adviseert Van der Waal. “Een grote stapel post op tafel laat ook weinig te raden over.”

Handige tips om inbraak te voorkomen
Zo zijn er volgens hem nog talloze andere voorbeelden. “Vermeld nooit in je voicemail of social media dat je op vakantie bent. Laat de planten gewoon staan en schakel een tijdschakelaar in, zodat op gezette tijden het licht aanspringt. Veel mensen zien de vakantie ook als goede gelegenheid om de diepvries te ontdooien. Onverstandig, als de open laden of deur vanaf de straat te zien zijn.”

Schakel buren in
In plaats van via social media wereldkundig te maken dat je op vakantie bent (want ook daar kijken inbrekers of ze slachtoffers kunnen vinden die op vakantie zijn), is het wel goed om de buren op de hoogte te stellen. “Zij kunnen bij verdachte situaties de politie inschakelen. Maar liefst 80 procent van alle aanhoudingen wegens woninginbraak, gebeurt dankzij de alertheid van omstanders. Wie ’s nachts verdachte geluiden bij de buren hoort terwijl die op vakantie zijn, moet dan ook niet aarzelen om 112 te bellen”, benadrukt Van der Waal.

Meer informatie
Bekijk het overzicht met tips waaraan u moet denken als u op vakantie gaat op de website van de www.nuenen.nl Ook kunt u op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen: www.politiekeurmerk.nl/preventietips


Nuenen controleert op parkeren en (brom)fietsen
Wij hebben een jaarprogramma opgesteld waarin op thematische wijze aandachtspunten voor onze opsporingsambtenaren (boa’s) zijn benoemd. In de komende weken letten we extra op het thema parkeren en (brom)fietsen. Op de naleving van andere regels wordt uiteraard ook toegezien.
Over parkeren is een aantal regels vastgelegd in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990). Voor het gehele centrum van Nuenen geldt een parkeerverbodszone. Dit houdt in dat u in het centrum alleen mag parkeren in de daarvoor bestemde vakken en parkeerhavens. Op overige plaatsen is parkeren niet toegestaan. U herkent de parkeerverbodszone aan de volgende verkeersborden. Voor een overzicht van de parkeerverbodszone in het centrum van Nuenen zie de bijgevoegde plattegrond. 
Parkeren is niet toegestaan:
-op het trottoir;
-bij een kruispunt op een afstand van minder dan vijf meter daarvan;
-langs een gele onderbroken streep;
-op een gelegenheid bestemd voor het onmiddellijk laden en lossen van goederen;
-in plantsoenen;
-op grasvelden of andere groenvoorzieningen;
-voor een inrit of uitrit;
-op een gehandicaptenparkeerplaats zonder geldige gehandicaptenparkeerkaart.

Wist u dat:
De boete voor het parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats zonder gehandicaptenparkeerkaart € 370,- is?
voetgangerszones zoals het Park en het Parkhof is niet toegestaan, omdat dit gevaarlijke situaties voor het winkelende publiek kan veroorzaken. Voetgangerszones herkent u aan de ter plaatse aanwezige verkeersborden. Als u toch (brom)fietst op het trottoir riskeert u een boete.Daarnaast is het verboden om over de weekmarkt te (brom)fietsen. Als u toch over de weekmarkt (brom)fietst riskeert u een boete.

Het naleven van de regels
Wij vragen u vriendelijk om rekening te houden met deze regelgeving. Overtredingen die door onze boa’s worden geconstateerd, kunnen leiden tot een boete. De regels zijn terug te vinden in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). U kunt deze regelgeving vinden via www.overheid.nl Bij constatering van een overtreding kan er door onze boa’s, zonder het geven van een waarschuwing, direct een proces-verbaal worden opgemaakt.

Heeft u nog vragen of wilt u iets melden?
Als u vragen heeft over dit artikel of als u iets wilt melden, neem dan contact op met het Klantcontactcentrum, (040) 2 631 631. U kunt uw melding ook altijd kwijt op www.nuenen.nl


Nuenen koestert waardevolle bomen in haar bossen
Bouwen aan gezonde, gevarieerde en aantrekkelijke bossen
Wij streven in onze bossen naar het behouden en verhogen van de recreatieve waarde, natuurwaarde en biodiversiteit. Daarvoor passen we in de bossen geïntegreerd bosbeheer toe. Bij deze aanpak streven we naar een combinatie van natuur, recreatie en houtproductie. De meest zichtbare maatregel voor u als bezoeker van het bos, is het kappen van bomen. En afgelopen winter hebben we in delen van het bos op de Papenvoortse Heide nieuwe bomen aangeplant. Sommige bomen willen we niet kappen omdat ze extra waardevol zijn voor de biodiversiteit en zo een waardevol ‘OAD’ natuurnetwerk vormen. OAD staat voor Oude, Aftakelende en Dode bomen. Deze bomen vormen zogenaamde ‘habitatbomen’. Ze sterven op natuurlijke wijze af maar zijn bijzonder waardevol voor veel planten en dieren. Denk aan insecten, paddenstoelen, mossen en vogels zoals spechten.

Zorgvuldige selectie, met veiligheid voorop
Bij het uitkiezen van de bomen die de functie ‘habitatboom’ krijgt, staat veiligheid van de bezoekers voorop.
Dus kiezen we alleen bomen die minimaal één boomlengte van paden en wegen staan. Sommige stukken bos laten we helemaal met rust. We kappen er geen bomen waardoor deze gebieden de ‘OAD‘ netwerken verbinden met elkaar. Ook voor het bos buiten het netwerk met natuurkernen is er naast recreatie en houtproductie aandacht voor natuur. Plekken met specifieke natuurwaarden zoals holtebomen, dassenburchten, roofvogelhorsten, mierenhopen e.d. worden altijd ontzien.

Waar komt het ‘OAD-netwerk’?
Het Nuenense ‘OAD-netwerk’ wijzen we aan in de vier grotere bosgebieden van de gemeente. Dit zijn de Collse- en Refelingse Heide, Papenvoortse heide, Vaarlese Heide en de Pastoorsmast. Bosgroep Zuid Nederland voert in opdracht van de gemeente het beheer van deze gebieden uit. Zij zijn daarmee het eerste aanspreekpunt via telefoonnummer 040-3034941 of per e-mail via m.griek@bosgroepen.nl
Parkeren
(Brom)fietsen
Fietsers en bromfietsers moeten gebruik maken van de verplichte (brom)fietspaden. Wanneer een verplicht fietspad ontbreekt, moeten zij de rijbaan gebruiken. (Brom)fietsen op het trottoir of in