Nuenen Centraal
Speler EMK draait op voor schade aan bierfiets

Op 20 april 2015 vond de botsing tussen een trein en een bierfiets plaats in Eindhoven, waarbij de 24-jarige Ruud Bijsterveld om het leven kwam. Hij zat op de bierfiets samen met leden van het EMK. Ze vierden hun kampioenschap.

Naast het vreselijke verlies van de jonge Ruud Bijsterveld is er ook veel materiŽle schade, waaronder de trein en de bierfiets.
De verhuurder van de bierfiets heeft een speler van het EMK (de huurder) aansprakelijk gesteld voor de geleden schade.
Vandaag oordeelde de rechtbank dat dit terecht is en dat het EMK-lid een bedrag van 4.681,50 euro moet betalen aan de verhuurder van de fiets. De rechtbank schat de waarde van de bierfiets op een bedrag van 4.500 euro en daarnaast moest de eigenaar een bedrag van 181,50 euro betalen voor het ophalen van de bierfiets bij de politie. Ook dit bedrag krijgt hij vergoed.

Eigenlijk wilde de eigenaar 16.500 euro hebben, dit bedrag was onder andere gebaseerd op de kosten, die de man gemaakt zou hebben voor de huur van een vervangende bierfiets toen zijn fiets in reparatie was. De eigenaar heeft niet kunnen aantonen dat hij kosten heeft gemaakt voor het huren van een vervangende fiets en krijgt hiervoor dan ook geen geld.

De rechtbank oordeelde in september 2017 in een tussenuitspraak dat de huurder inderdaad aansprakelijk is, omdat hij in de getekende huurovereenkomst had afgesproken de fiets ongeschonden terug te brengen. Mocht dit niet gebeuren, dan zou hij opdraaien voor de kosten.
Nieuws Nuenen -   25 januari 2018