Nuenen Centraal
Transformatie naar de eerste 20 gasloze huurappartementen in Nuenen gestart

Met de onthulling van het bouwbord en het oplaten van ballonnen is op donderdag 19 juli het startsein gegeven voor de realisatie van de eerste 20 gasloze huurappartementen in Nuenen. Helpt Elkander transformeert de kantoorgebouwen aan de Vincent van Goghstraat en de Bergvinkhof naar bijna energieneutrale woningen. Caspar de Haan onderhoud & renovatie start in augustus met de werkzaamheden. De woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens worden begin 2019 opgeleverd.
Nieuws Nuenen - 23 juli 2018
Joris Verbeek (manager Klant & Markt Helpt Elkander), Caroline van Brakel (wethouder gemeente Nuenen), Tina Klep (lid Huurdersplatform Helpt Elkander), Ben Wouters (directeur-bestuurder Helpt Elkander), Cas de Haan (directeur Caspar de Haan onderhoud & renovatie) en zijn zonen laten na de onthulling van het bouwbord ballonnen met een persoonlijke boodschap over duurzaamheid de lucht in.
Gasloos
De appartementen krijgen geen traditionele gasaansluiting meer; een primeur in Nuenen. De woningen worden extra goed geïsoleerd en worden verwarmd met warmtepompen. De energie wordt zoveel mogelijk opgewekt door zonnepanelen op het dak. “Met de bouw van deze appartementen dragen wij bij aan minder CO2 uitstoot en houden we de woonlasten voor onze huurders betaalbaar”, aldus Joris Verbeek, manager Klant en Markt van Helpt Elkander.

Eén- en tweepersoonshuishoudens
Met de bouw van de appartementen speelt Helpt Elkander in op de behoefte aan woningen voor één- en twee persoonshuishoudens in Nuenen.
“De huurprijs is zodanig dat de woningen bereikbaar zijn voor mensen die recht hebben op huurtoeslag”, aldus Tina Klep van het Huurdersplatform Helpt Elkander. Het Huurdersplatform is actief betrokken bij het project waarover ook afspraken zijn vastgelegd in de prestatieafspraken tussen Helpt Elkander, de gemeente en het Huurdersplatform.
Aan de Vincent van Goghstraat worden 14 gasloze appartementen gerealiseerd en het oude kantoor van Helpt Elkander aan de Bergvinkhof wordt omgebouwd tot 6 gasloze appartementen.

De woningen worden eind dit jaar geadverteerd op Wooniezie.nl, het platform waarop corporaties in de regio hun woningen aanbieden.

Helpt Elkander is blij dat ze na een aantal jaren weer woningen aan haar voorraad kan toevoegen en daarmee kan bijdragen aan een duurzame toekomst!