Nuenen Centraal
Kwiek beweegroute brengt plezier in bewegen naar buiten

Op donderdag 15 maart wordt de Kwiek beweegroute in Nuenen officieel geopend. De route looptdoor het centrum van Nuenen. De route nodigt uit om te bewegen door slim gebruik te maken van straatmeubilair en andere elementen in de openbare ruimte. De afwisselende oefeningen ondersteunen dagelijkse functionaliteiten als balans, mobiliteit, kracht en uithoudingsvermogen.

De route kan alleen worden gedaan, maar nog veel leuker is om deze met een groep te lopen. De route begint en eindigt bij Akkers zodat je bij aankomst verdiend kan uitrusten met een kop koffie of thee bij Akkers.

De gemeente Nuenen en Archipel Akkers hebben de handen ineen geslagen om de aanleg van de Kwiek beweegroute te realiseren. We willen de Nuenenaren uitnodigen om meer te bewegen. De route is bedoeld voor alle inwoners van Nuenen, dus ook de bewoners van Akkers. De route is uitgestippeld met veel partijen in Nuenen, onder andere met de Lev-groep, de ouderenbonden en met de fysiotherapeuten van Kwiek. Die partijen maken zelf plannen om de beweegroute te gebruiken. Zo neemt Akkers de beweegroute op in het weekprogramma en zetten de fysiotherapeuten de route in voor hun patiŽnten. De route is mede mogelijk geworden door een financiŽle bijdrage van het BanFonds.
Nieuws Nuenen - 8 maart 2018