Nuenen Centraal
Referendum: Nuenenaren mogen mening laten horen over fusie

Zoals iedereen inmiddels weet wil de provincie dat Nuenen gaat fuseren met Eindhoven. Uit eerder onderzoek bleek namelijk dat de bestuurskracht van Nuenen te wensen overliet.
Recentelijk is de bestuurskracht weer onderzocht en bleek Nuenen prima in staat te zijn, om haar eigen boontjes te doppen de komende tijd. De financiŽn zijn op orde en er wordt via allerlei plannen verder gewerkt aan een waardige toekomst van de gemeente Nuenen ca.

Steeds meer inwoners zijn dan ook van mening, dat Nuenen zelfstandig moet blijven. Dit bleek ook uit de verkiezingsuitslag, waarbij de politieke partij W70, die fel tegen een opgelegde fusie is, de grootse partij werd.
Natuurlijk zijn er ook veel voorstanders en de nieuwe coalitie, bestaande uit W70, CDA, GroenLinks en SP, vinden het dan ook belangrijk om te horen wat de Nuenenaren nu echt willen.

In het coalitieakkoord staat dan ook, dat er zo spoedig mogelijk een referendum zal worden gehouden. Zo kan iedere stemgerechtigde zijn/haar mening geven. Natuurlijk heeft het de nodige voorbereiding nodig en met de zomer voor de deur, zal er pas op zijn vroegst in september een referendum gehouden worden.
Nieuws Nuenen - 23 mei 2018