Nuenen Centraal
Expositie 9ART in het centrum van Nuenen


Negen schilders die elkaar ontmoetten op de Kunstacademie in Arendonk exposeren onder de titel Breekbaar zo’n vijftig schilderijen. Het thema is door iedere kunstenaar in zijn of haar persoonlijke invulling en stijl vormgegeven, met een zeer gevarieerd en indrukwekkend resultaat. Dat maakt een bezoek aan deze expositie in cultureel centrum Het Klooster dan ook meer dan de moeite waard.

De kunstenaars over het thema van de expositie
Karel Snijders opent het gesprek: “Het idyllische landschap dat kan worden verpest, gebouwen verwoest, mensen geschoffeerd, daar denk ik aan bij het thema Breekbaar”. Ine Voss: “Er is altijd een wisselwerking
tussen kwetsbaarheid en kracht. Ieder mens en ook de natuur heeft beide krachten in zich, als yin en yang”. “Kwetsbaarheid vormt een rode draad in het pad dat ieder voor zich bewandelt, maar ook zeker in relatie met zijn omgeving.” zegt Rian Gerritsen. "De mens is breekbaar op vele momenten in een leven, maar toch vooral als verbondenheid met het totaal niet wordt gevoeld." vindt Ellen Valk van de Ven. “Het gaat voor mij ook over de gelaagdheid van kwetsbaarheid en juist ook de veerkracht van de mens”, vult Yolande Rommers aan. “De teerheid van de mens en dat kijkje in de ziel, dat is wat ik zoek als ik een portret schilder”, zegt Ans Becks.
“Voor mij nodigt het thema Breekbaar uit tot iets nieuws, groei en ontwikkeling”, brengt Irma van Gemert in.
Inez Visser: “En ik wil in mijn werk iets laten zien over kwetsbaarheid in emotie”. “Breekbaar, kwetsbaar, zijn we dat niet allemaal!” besluit Mieke Sebregts.

Opening

Zondag 28 oktober opent David van der Linden van de gerenommeerde Galerie Bonnard in Nuenen, om half drie de expositie voor genodigden. Vanaf half vier gaan de deuren open voor belangstellenden.

De expositie loopt van 28 oktober t/m 15 december 2018. Cultureel centrum Het Klooster, Park 1, 5671 GA Nuenen. Op de facebookpagina www.facebook.nl/9art.expositie zijn de schilders aan het werk te zien. Verder is alle informatie te vinden op de website: www.9art.nl
Nieuws Nuenen -   16 oktober 2018