Nuenen Centraal
Leerlingen De Nieuwe Linde bij opening tentoonstelling over klimaatverandering
Woensdagochtend werd om 9.00 uur de tentoonstelling "Het klimaat verandert: hoe houden we droge voeten?" in bibliotheek Dommeldal geopend door wethouder Joep Pernot en Lex Huijbers van het Waterschap.

De tentoonstelling werd als eerste bezocht door de kinderen van groep 6/7 van basisschool De Nieuwe Linde. Aan de leerkrachten van de school werden een aantal exemplaren overhandigd van de boekenreeks De Klimaatjes. Dit zijn prentenboeken waarin jonge kinderen leren over onderwerpen als plasticsoep en droogte.

Na het officiŽle gedeelte gingen de kinderen enthousiast in kleine groepjes op ontdekkingstocht door de bibliotheek en de hal van het gemeentehuis, waar de verschillende onderdelen van de tentoonstelling zich bevinden. Bij de informatiepunten leren bezoekers op een interactieve en leuke manier over klimaatverandering en ook wat je zelf kunt doen! Zo kun je een rijdende camera besturen om het riool van binnen te bekijken, de rioolquiz spelen of wateroverlast oplossen met een computersimulatie.

De tentoonstelling is voor jong en oud en is nog te bezoeken t/m 6 november tijdens openingstijden van de bibliotheek. Ook is er een extra opening op zondag 4 november van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Nieuws Nuenen -   2 november 2018