Nuenen Centraal
Samen gedenken op Gemeentelijke Begraafplaats Oude Landen in Nuenen
Van der Stappen uitvaartverzorging verzorgt op zaterdag 17 november a.s. tussen 19.00 en 21.00 uur een sfeervolle herdenkingsbijeenkomst, die licht brengt op de begraafplaats. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Beheer Begraafplaats Oude Landen Nuenen en coach & therapeut bij rouw en verlies Maaike de Graaff.

Vorig jaar vond deze bijeenkomst voor het eerst plaats in Nuenen. Overweldigend was de opkomst, hartverwarmend de reacties. Van der Stappen uitvaartverzorging maakt het mede daarom dit jaar ook weer mogelijk deze mooie en waardevolle bijeenkomst van  sfeervol gedenken te kunnen bezoeken. De gemeente Nuenen ondersteunt het initiatief om het ook dit jaar weer op begraafplaats Oude Landen mogelijk te maken.

'Licht op Oude Landen, samen herdenken'
“Veel mensen hebben helaas afscheid moeten nemen van iemand die hen lief is. Het liefst willen we alle mooie herinneringen vasthouden en blijven delen met de mensen om ons heen. Daarom verzorgen wij graag weer ons sfeervol samenzijn 'Licht op Oude Landen, samen herdenken',”  aldus Sigrid Hielkema-Tas, Register Uitvaartverzorgster bij Van der Stappen. De aanwezigen krijgen bij aankomst een kaars en daarmee kunnen ze het graf van hun dierbare of een andere plaats op de begraafplaats verlichten, zoals de herinneringsboom. “Samen willen we de begraafplaats in het licht zetten met kaarsen en fakkels, als sfeervolle lichtpuntjes die troost bieden in het donker. Zo plaatsen we ook onze overleden dierbaren in het licht en in de warmte van onze herinnering,” vervolgt Sigrid. Tijdens dit samenzijn wordt er ook gezorgd voor een warm drankje en muzikale omlijsting. Ook worden de namen van de overleden dierbaren genoemd. Iedereen die een of meerdere personen wil herdenken, kan op deze avond de namen opschrijven voor op de herinneringswand.

Aandacht voor jong en oud 
Op de begraafplaats zijn speciale herinneringsmomenten ingericht rondom muziek, namen,  gedichten en licht. Hierbij is ook aan kinderen gedacht. Ook zij kunnen hier op eigen wijze vorm geven aan hun herinnering, zodat deze herdenking ook voor kinderen een betekenisvolle avond wordt.

Welkom voor alle nabestaanden
Het samenzijn 'Licht op Oude Landen' is toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, geloof of culturele achtergrond. Ook nabestaanden van wie de overleden dierbare elders zijn of haar rustplaats heeft gevonden, zijn van harte welkom. De toegang is vrij en aanmelden vooraf is niet nodig. Er is geen centraal programma, dus iedereen kan binnenlopen op een moment dat het beste schikt, tussen 19.00 en 21.00 uur.

Van der Stappen uitvaartverzorging
Contact: Sigrid Hielkema-Tas
Bernhardstraat 4
5671 HX  Nuenen

Telefoon: 040-2841550
E-mail: s.hielkema@vdstappen.nl
www.vdstappen.nl
Nieuws Nuenen -   23 oktober 2018