Nuenen Centraal
Verdrietige gebeurtenis in Dierenrijk; Wolf overleden na incident met beer

Gistermiddag heeft er een stoeipartij tussen wolven plaatsgevonden. Hierbij raakten een wolf te water. Toen de wolf het water uit wilde komen, werd hij gegrepen door een beer. Verzorgers van Dierenrijk waren er snel bij en probeerden het dier nog te redden, maar de wolf was al overleden.

"We zijn allemaal ontzettend geschrokken en verdrietig dat dit tragisch ongeval heeft plaatsgevonden" laat woordvoerder Janneke van Gorp weten.

De groep van vier wolven en vier beren leefde al jarenlang in harmonie in hetzelfde verblijf van ongeveer 1 hectare. De groep is juist bij elkaar geplaatst vanwege de interactie en het zou een verrijking zijn voor beide diersoorten.
Aangezien het al jaren goed gaat tussen beide diersoorten, beschouwt Dierenijk het als een eenmalig incidident. Vanochtend zijn de dieren weer samen het verblijf ingelopen en werden er ook geen abnormaliteiten waargenomen.

Verschillende parkbezoekers waren getuigen van de verdrietige gebeurtenis. Zij zijn op gepaste wijze opgevangen door het park.
Nieuws Nuenen -   30 oktober 2018
Foto: Wolf, niet de wolf in Dierenrijk