Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 51
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname
Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl
Centrum Maatschappelijke Deelname
Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen ťťn loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur, dinsdagavond 19.00-21.00 en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiŽle publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiŽle publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 09-12-2019 en 16-12-2019
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Gemeenteberichten 2019

Gemeenteberichten Week 1
Gemeenteberichten Week 2
Gemeenteberichten Week 3
Gemeenteberichten Week 4
Gemeenteberichten Week 5
Gemeenteberichten Week 6
Gemeenteberichten Week 7
Gemeenteberichten Week 8
Gemeenteberichten Week 9
Gemeenteberichten Week 10
Gemeenteberichten Week 11
Gemeenteberichten Week 12
Gemeenteberichten Week 13
Gemeenteberichten Week 14
Gemeenteberichten Week 15
Gemeenteberichten Week 16
Gemeenteberichten Week 17
Gemeenteberichten Week 19
Gemeenteberichten Week 20
Gemeenteberichten Week 21
Gemeenteberichten Week 22
Gemeenteberichten Week 24
Gemeenteberichten Week 25
Gemeenteberichten Week 26
Gemeenteberichten Week 27
Gemeenteberichten Week 28
Gemeenteberichten Week 29
Gemeenteberichten Week 31
Gemeenteberichten Week 33
Gemeenteberichten Week 34
Gemeenteberichten Week 35
Gemeenteberichten Week 36
Gemeenteberichten Week 37
Gemeenteberichten Week 38
Gemeenteberichten Week 39
Gemeenteberichten Week 40
Gemeenteberichten Week 41
Gemeenteberichten Week 42
Gemeenteberichten Week 43
Gemeenteberichten Week 44
Gemeenteberichten Week 45
Gemeenteberichten Week 46
Gemeenteberichten Week 47
Gemeenteberichten Week 48
Gemeenteberichten Week 49
Afvalinzameling rondom feestdagen
PMD en restafvalinzameling
Op EERSTE Kerstdag woensdag 25 december en nieuwjaarsdag 1 januari 2020 is er geen afvalinzameling voor de PMD en containers. Dit betreft de inzameling in gedeelte Nuenen (Keizershof en omgeving), Nuenen West, Gerwen, Eeneind en Nederwetten.
De vervangende ophaaldag is zaterdag 21 december en zaterdag 4 januari 2020.Plaats uw afval niet te vroeg buiten.
Op TWEEDE kerstdag donderdag 26 december  is er ook geen afvalinzameling van PMD en container in Nuenen. De vervangende ophaaldag is zaterdag 28 december. Ook de papier route kan een andere inzameldag zijn. Kijkt u voor alle route’s in uw persoonlijke afvalkalender.

Milieustraat
De milieustraat is met Kerst en op nieuwjaarsdag gesloten. Op 24 en 31 december is de milieustraat tot 16:00 uur open.

Sluiten container en afvalbakken 
Rond oudjaar worden alle gele afvalbakken gesloten of weggehaald. De ondergrondse papiercontainers worden ook afgesloten.

Glas container
Rond deze dagen wordt er veel glas naar de ondergrondse containers gebracht. Daardoor zit de container eerder vol. Plaats geen glas erbij, wacht liever een weekje.

Bladkorven en kerstbomen
Het bladseizoen loopt ten einde en eind december starten we weer met het weghalen van de bijna 140 bladkorven. Als u begin januari 2020 uw kerstboom opruimt kunt u deze deponeren bij een van de 14 permanente groenbakken of afgeven bij de milieustraat.

Afvalkalender 2020
In de eerste week van januari is de nieuwe digitale afvalkalender 2020 beschikbaar. Op dit moment is wel de maand januari 2020 zichtbaar. Wilt u voor u zelf een printje maken voor het hele jaar 2020, wacht dan even tot de nieuwe versie 2020 online is. 


Actie inzameling vuurwerkafval op 2 januari
Ook dit jaar verstrekken we in Nuenen weer afvalzakken om het vuurwerkafval veilig te verwijderen. Bij de drie verkooppunten van vuurwerk (waarvan één gelegen in Eindhoven, maar dichtbij Nuenen) krijgt u een speciale plastic zak mee, waar u het vuurwerkafval in kunt doen. Sluit de zak goed af. Lever de vuurwerkafvalzak op donderdag 2 januari in bij een inzamelpunt:
•Vincent van Goghplein in Nuenen van 12.00 uur tot 16.00 uur
•Heuvelplein in Gerwen van 13.00 uur tot 14.00 uur
•Hoekstraat in Nederwetten (parkeerplaats Kruik) van 14.15 uur tot 15.00 uur
•Milieustraat aan de Huufkes 48 tot 50 (van 2 januari t/m 10 januari di-wo en vr. 13.00-17.00 uur en za. 10.00-17.00 uur).

Helpt u mee om vuurwerkafval veilig te verwijderen? Dan maakt u kans op een leuke prijs. De winnaar wordt in januari 2020 bekend gemaakt.


Vrijwilligersorganisaties opgelet!
Een vrijwilliger is onbetaalbaar
Binnen de gemeente Nuenen nemen vrijwilligers en hun organisaties een niet meer weg te denken plaats in. Vandaag de dag kunnen we niet meer zonder deze vrijwillige inzet. Zonder overdrijving kunnen we stellen dat vrijwilligers het cement zijn waar onze samenleving op drijft.
Aan de andere kant hebben vrijwilligersorganisaties het tegenwoordig niet gemakkelijk. Het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te werven en te behouden. Daarnaast worden vrijwilligersorganisaties geconfronteerd met steeds meer regels waaraan men moet voldoen.
De gemeente Nuenen heeft vrijwilligers hoog in haar vaandel staan. Zij wil vrijwilligersorganisaties waar mogelijk ondersteunen. Dat kunnen wij alleen maar doen als wij weten waar uw organisatie tegenaan loopt en welke vragen om ondersteuning bij u leven. Om deze informatie boven tafel te krijgen hebben we een korte digitale vragenlijst ontwikkeld.
Wij roepen alle vrijwilligersorganisaties in Nuenen op mee te werken aan dit onderzoek door het invullen van de vragenlijst. Dit kost u hooguit 10 minuten. De link van de vragenlijst vindt u op www.nuenen.nl/onderzoek. De resultaten van het onderzoek nemen we mee bij het uitwerken van het ondersteuningsaanbod aan vrijwilligersorganisaties en worden voor de zomer van volgend jaar met u gedeeld.
U heeft tot 31 december de tijd om de vragenlijst in te vullen. Maak gebruik van dit aanbod.
Alvast bedankt voor uw medewerking.
Wethouder Hetty Tindemans.

Donkeredagen offensief weer van start
Meest gebruikte inbraakmethoden
Tijdens het Donkere Dagen Offensief geven we wekelijks informatie en tips voor een veilige woonomgeving. Deze week: wat zijn de meest gebruikte inbraakmethoden en wat zijn tips om je hiertegen te beschermen? Lees meer op onze website: www.nuenen.nl/ddo
Uitnodiging Nieuwjaarsontmoeting
Met de feestdagen ook NIX18
De feestdagen staan voor de deur en dat is één van de momenten waarop kinderen hun eerste glas alcohol zouden kunnen gaan drinken.
Het moment waarop een kind het eerste glas drinkt, is de start van een patroon van vaker en meer drinken. Gemiddeld is een kind na dat eerste glas binnen anderhalf jaar voor het eerst dronken. Terwijl we weten dat alcohol schadelijk is voor de hersenen. De hersenen ontwikkelen zich tot het 24e levensjaar. Alcohol heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling.

Blijf consequent
Ook tijdens de feestdagen is het belangrijk dat ouders consequent blijven in het stellen van regels en geen uitzondering maken. Stel zo lang mogelijk het alcoholgebruik uit, tenminste tot het 18e jaar. U wilt toch ook dat uw kind met een gezond stel hersens opgroeit?

Ouders en vrienden

Ouders hebben vaak het gevoel dat ze geen invloed meer hebben als hun kind aan het puberen is. Bijvoorbeeld doordat vrienden voor pubers belangrijker worden. Toch blijven pubers het belangrijk vinden wat hun ouders denken, en hebben ouders nog altijd invloed op de keuze van hun kind. Pubers hebben regels nodig bij het verkennen van hun grenzen.

Enkele tips

•Spreek van te voren af dat uw kind tijdens de feestdagen niet drinkt.
•Leg uit waarom en laat uw kind vertellen wat het ervan vindt, maar blijf bij uw standpunt.
•Maak ook met de volwassenen met wie u de feestdagen viert de afspraak dat zij uw kind geen alcohol aanbieden.
•Blijkt dat uw kind toch gedronken heeft, bespreek dit dan de volgende dag op een rustig moment. Achterhaal waarom het niet is gelukt om nee te zeggen. Geef duidelijk aan dat u niet wilt dat uw kind drinkt.

Geef het goede voorbeeld als ouder. Bedenk voor u zelf of u alcohol drinkt en zo ja,
hoeveel u dan wil drinken.
Lokaal sportakkoord Nuenen komt eraan
In navolging van het Nationaal Sportakkoord gaan we in 2020 een Lokaal Sportakkoord in Nuenen realiseren. In een Lokaal Sportakkoord maken sport- en beweegaanbieders, zorg, welzijn, onderwijs, overige maatschappelijke partners, het bedrijfsleven en de gemeente afspraken over hoe zij met elkaar de ambities voor en/of met sport & bewegen in Nuenen kunnen realiseren. 
Belangrijke factoren voor de realisatie van een succesvol Lokaal Sportakkoord zijn betrokkenheid en actieve deelname van een grote groep partners uit diverse sectoren. Daarom organiseert SSNB (Stichting Sportservice Noord-Brabant) samen met gemeente Nuenen in 2020 een aantal bijeenkomsten. De eerste startbijeenkomst is op maandag 20 januari in het Klooster in Nuenen. Uitgangspunt is om begin april 2020 een lokaal sportakkoord te hebben. Relevante partners worden op korte termijn door SSNB uitgenodigd voor de startbijeenkomst. Meer informatie over het Lokaal Sportakkoord voor Nuenen is te vinden op de website ssnb.nl/sportakkoord-nuenen.
Afvalweetje
Met de feestdagen zijn er afwijkende inzameldagen zoals aanstaande zaterdag 21 dec. voor Gerwen, Nederwetten, Eeneind, Nuenen west , omgeving Keizershof. Zie uw afvalkalender.
Uitreiking certificaten SeniorWeb
Maandagochtend heeft wethouder Ralf StultiŽns de certificaten van de vierdelige cursus 'Werken met de elektronische overheid' uitgereikt aan een groep van 7 cursisten. In totaal namen in de afgelopen periode zo'n 60 inwoners deel aan dit leerprogramma van SeniorWeb Nuenen. Dankzij steun van onder meer Bibliotheek Dommeldal, de landelijk opererende stichting Digisterker en gemeente Nuenen kan SeniorWeb diverse belangrijke cursussen voor Nuenense senioren volledig kosteloos aanbieden. Gefeliciteerd voor alle geslaagde cursisten!