Nuenen Centraal
Bijna Thuis Huis Latesteyn eindelijk klaar

Een gast heeft een eigen slaapkamer en een badkamer ter beschikking en een terras. Er is een keuken en een gezamelijke woonkamer en daarnaast is er beneden een logeerkamer, waar naasten kunnen verblijven.
Het Bijna Thuis Huis wordt door vrijwilligers gerund, er zijn geen verpleegkundigen aanwezig zoals bijvoorbeeld bij een hospice wel het geval is. Gasten behouden hun eigen zorgverleners en daarnaast zijn er altijd twee vrijwilligers aanwezig. Op dit moment heeft Latesteyn al zo'n 60 vrijwilligers, maar nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom.
Vanaf deze week is Latesteyn klaar om de eerste gasten te verwelkomen en te begeleiden in hun laatste levensfase.
Voor meer informatie kun je kijken op de website.
Nieuws Nuenen -   17 mei 2019
Het Bijna Thuis Huis in Nuenen is eindelijk klaar. Het heeft even geduurd, maar het was het wachten meer dan waard. De vele vrijwilligers en bedrijven hebben van het voormalig vakantiehuis aan de Pastoorsmast een prachtige plek gemaakt, waar mensen in hun laatste levensfase kunnen verblijven.
Er kunnen twee gasten tegelijkertijd verblijven in Latesteyn. Al bij het betreden van het pad naar Latesteyn voel je de rust en wordt je omringd door natuur. Het is een bijzondere plek geworden, waar met veel liefde aan gewerkt is. Dit zie je zowel buiten als binnen, waar alles tot in de puntjes is verzorgd.
Op zaterdag 11 mei mochten belangstellenden een kijkje komen nemen en daar werd dan ook flink gebruik van gemaakt. Bezoekers liepen af en aan en iedereen was lovend over het resultaat.