Nuenen Centraal
Molenaar Mario Collombon krijgt gemeentelijke onderscheiding

Zaterdag 11 mei was het Nationale Molendag. Er is geen betere gelegenheid te bedenken, dan op deze dag de molenaar van molen De Roosdonck in Nuenen te bedanken voor zijn inzet.
Locoburgemeester Ralf StultiŽns kwam tegen 12.00 uur naar de molen toe, om hem de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen op te spelden.

Al van jongs af aan is vrijwillig molenaar Mario Collombon gefacineerd door molens. Zijn eerste speeldgoed was een molentje, dat "Tulpen uit Amsterdam" speelde. Amsterdam is het niet geworden, maar zijn liefde voor molens is er nog altijd.

Ondertussen is hij al 25 jaar vrijwillig molenaar bij molen De Roosdonck en dat is een goede reden, om als gemeente een blijk van waardering te geven. Niet alleen de gemeente is blij met zijn inzet, ook de eigenaren zijn enorm blij met Mario.

De molen is op Nationale Molendag door ruim 500 mensen bezocht. Iedereen is welkom om de molen te komen bekijken. Ook kun je in het molenwinkeltje o.a. bloem, meel en gist kopen.
Wil je ook een keer een kijkje nemen in de molen, dan kan dat op zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur en je bent ook altijd welkom wanneer de molen draait.
Nieuws Nuenen - 14 mei 2019