Nuenen Centraal
Een warm applaus voor iedereen, die zich heeft ingezet voor nieuwe Nuenenaren

Het afgelopen jaar stond Nuenen voor een flinke uitdaging. Het huisvesten en inburgeren van 69 vergunninghouders. De doelstelling is niet helemaal gehaald, maar daar wil wethouder Caroline van Brakel tijdens de applausborrel niet bij stilstaan. Ze wil het van de positieve kant bekijken. Er zijn namelijk 62 vergunninghouders wel gehuisvest, mede dankzij de inzet van enorm veel vrijwilligers en instanties. Om al deze mensen te bedanken werd er een applausborrel georganiseerd in het Klooster in Nuenen.

Caroline van Brakel sprak voor een volle Broedersbar met mensen die allemaal bedankt werden voor hun unieke inzet. Catharina Boer las haar gedicht "Aylan" voor en daarna werd het tijdschrift "Nieuwe Nuenenaren" gepresenteerd door Nannie van den Eijnden. Een tijdschrift vol verhalen over vluchtelingen die zich in Nuenen hebben gevestigd. Zo kun je het verhaal van Zainab lezen, die nu in Nuenen in de kinderopvang werkt en kun je lezen over Muhanad uit Syri, die vrijwilligerswerk doet. Maar ook vluchtelingenwerk komt aan het woord en je kunt lezen over het werk van taalcoach Mieke Wilmar. Het tijdschrift is voor 7,50 euro te koop (o.a. bij Risjamo in het Kernkwartier en de Jumbo aan De Smidse in Nuenen)

Nadat iedereen in het zonnetje was gezet, van taalmaatje tot juridisch team en van tolk tot woningbouw was het hoogtijd voor de borrel!
Nieuws Nuenen -   23 januari 2018