Nuenen Centraal
Man (19) uit Nuenen aangehouden voor veroorzaken dodelijk ongeval op de A50

Dinsdagmiddag rond 17.30 uur vond er een ernstig verkeersongeval plaats op de A50. Een 19-jarige man uit Nuenen reed met een bestelbus achterop een stilstaande file in de richting van Eindhoven.

In de auto waar de bestelbus achterop reed, zaten vier personen. Een daarvan was een 42-jarige man uit Bulgarije, hij kwam bij het ongeval om het leven. De andere drie inzittenden raakten gewond. Twee mannen (53 en 44 jaar) die achterin zaten, zijn in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Eindhoven raakte lichtgewond.

Ook de 19-jarige bestuurder uit Nuenen raakte gewond, hij moest ter observatie in het ziekenhuis blijven. De man is aangehouden, omdat hij er van wordt verdacht het ongeluk te hebben veroorzaakt. Hij is direct weer in vrijheid gesteld, omdat hij in het ziekenhuis moest blijven, maar blijft wel verdachte in de zaak. Uit onderzoek is gebleken, dat de man niet onder invloed was van alcohol.

Verkeersspecialisten deden urenlang onderzoek op de plaats van het ongeval. Bij het ongeval waren in totaal vijf voertuigen betrokken.  Behalve de bestelbus en de auto van de slachtoffers raakten nog drie andere auto’s beschadigd.
Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.
Nieuws Nuenen -   20 juni 2018
Bron: politie.nl