Nuenen Centraal
Nieuwbouwproject GerwenZO! officieel van start

Afgelopen vrijdag werd officieel gestart met de bouw van GerwenZO!. Een bijzonder nieuwbouwproject in Gerwen van maar liefst 72 woningen. Een toekomstgerichte wijk met huizen, die energie-neutraal worden gebouwd. Projectontwikkelaar Harry van Lieshout vertelt vol trots over het project, waarbij klantgericht wordt gebouwd. In gesprek gaan met klanten en inspelen op de wensen van de toekomstige bewoners is een mooie manier van werken en het is dan ook niet verwonderlijk dat al ruim 70% van de huizen is verkocht.
Overigens zijn de meeste huizen gekocht door mensen uit het dorp.

Wethouder Martien Jansen gaf in zijn toespraak aan toch wel wat slapeloze nachten te hebben gehad door het project. Zo'n 15 jaar geleden kwamen de eerste gesprekken op gang over een nieuwe wijk in Gerwen. Er moesten heel wat hobbels genomen worden en de crisis legde het project zelfs zes jaar stil.
Maar afgelopen vrijdag kon de bouw dan toch eindelijk van start gaan. Wethouder Jansen mocht hiervoor plaatsnemen in de cabine van een graafmachine, om vervolgens vakkundig de eerste grond weg te graven.

De echte bouw begint pas in de zomer. De grond zal nu eerst bouwklaar worden gemaakt.
Als alles volgens plan verloopt, zullen medio 2019 de eerste bewoners hun huis kunnen betrekken.
Nieuws Nuenen -   19 maart 2018