Nuenen Centraal
Nuenen kiest voor zelfstandigheid

Terwijl op de stembureau's de stemmen werden geteld, zat heel politiek Nuenen vanaf 21.00 uur vol spanning in het Klooster te wachten op de uitslagen.

Al bij de eerste uitslagen werd duidelijk dat Nuenen met de opgelegde fusie in het hoofd, naar de stembus was gegaan. Zelfstandigheid is waar de Nuenenaren gisteren massaal voor kozen. De lokale partij W70 behaalde een enorme winst en komt met zeker 6 zetels in de gemeenteraad. De partij heeft steeds aangegeven te blijven vechten voor een zelfstandig Nuenen en dat heeft geresulteerd in een riant aantal stemmen van de Nuenenaren.

Naast W70, kan ook de VVD terugkijken op een prachtige avond. Met 3 zetels, werd de VVD, die juist voor een fusie met Eindhoven is, de op een na grootste partij in Nuenen.
CDA, D66, GroenLinks en de PvdA krijgen ieder 2 zetels. De SP en de Combinatie Nuenen komen beide met 1 zetel in de gemeenteraad.
W70 en de Combinatie zijn de twee lokale partijen, die plaats mogen nemen in de gemeenteraad. Lijst Pijs en Nuenens Belang kregen niet genoeg kiezers op hun hand en zullen daardoor geen deel uitmaken van de gemeenteraad.

Ralf StultiŽns, lijsttrekker van W70, was erg blij met de uitslag en werd door de andere partijen sportief gefeliciteerd met de behaalde winst.

Met een opkomst van ruim 60% scoort Nuenen boven gemiddeld. In Nederland ging 55% van de kiesgerechtigden naar de stembus.

Overigens moet je er wel rekening mee houden, dat dit de voorlopige uitslagen zijn. De definitieve uitslagen worden morgen verwacht.
Alle uitslagen kun je vinden op de website van de gemeente
Nieuws Nuenen -   22 maart 2018