Nuenen Centraal
Opening hybride sportvelden in Gerwen en Nederwetten

Bij RKGSV Gerwen en bij RKVV Nederwetten kunnen de elftallen voortaan op een hybride grasmat voetballen. Een combinatie van kunst- en natuurgras. Een duurzame oplossing die vele voordelen biedt. Wethouder Joep Pernot opende de nieuwe velden afgelopen zaterdag bij sportpark Nederwetten.

Afgelopen zomer zijn twee oefensportvelden vervangen voor hybridegrasvelden. Het combineert alle voordelen van een goed natuurgrasveld met de sterkte en levensduur van een kunstgrasveld.

Voordelen
Een hybride mat zorgt altijd voor een groen, uniform, stabiel en vlak speelveld. Het is bespeelbaar onder vrijwel alle omstandigheden. Het gevoel en de speelkwaliteit is identiek aan natuurgras. Er is minder kans op blessures als gevolg van de combinatie natuur- en kunstgras. De trainingen en wedstrijden worden op dezelfde ondergrond gespeeld.
De onderhoudskosten van een hybride sportveld zijn vergelijkbaar met die van traditionele sportvelden maar bovenal zijn de operationele kosten voor een hybride sportveld efficiŽnt. Het veld heeft een veel hogere gebruikscapaciteit t.o.v. traditionele natuurgrasvelden en een levensduur van wel 15 tot 20 jaar.

Milieu en klimaat
De toepassing van een hybride grassysteem draagt bij aan een beter milieu en klimaat. Eenmaal volgroeid bestaat een hybride grasveld voor 90% uit natuurgras waardoor het bijdraagt aan de reductie van CO2. Natuurgras heeft ook een koelend vermogen. Hybride grassystemen dragen dan ook bij aan het terugdringen van de toenemende temperaturen in het stedelijk gebied.
De te verwachten levensduur van een hybride sportveld bedraagt 15 tot 20 jaar.

Het beheer is voor de komende 2 jaar ondergebracht bij Aannemersbedrijf Van Wijlen, daarna zal het overgedragen worden aan de sportclubs.
Nieuws Nuenen -   5 november 2018