Nuenen Centraal
Koninklijke onderscheiding voor Ruud de Wit en John Janssen van de brandweer

Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang in café Goesting. Brandweer Nuenen hield daar de jaarlijkse feestavond. En voor twee mannen zou het een extra feestje worden. Zij werden namelijk verrast door burgemeester Maarten Houben. Hij was speciaal naar Goesting gekomen, om Ruud de Wit en John Janssen een koninklijke onderscheiding op te spelden.

Meerdere toespraken werden gehouden, om de mannen te bedanken voor hun inzet. Voor deze bijzondere gebeurtenis was ook Rob Brons, directeur van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost naar Nuenen gekomen, om een woordje tot de twee mannen te richten.
In alle toespraken kwam naar voren hoe belangrijk het werk van de brandweer is. Dat het teamwerk is, waarbij je blind op elkaar moet kunnen vertrouwen.
De mannen zijn samen 6500 keren uitgerukt en hebben daarmee echt iets voor de maatschappij betekend. Het lintje is dus dik verdiend!


Sinds zaterdag zijn de twee heren Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Nieuws Nuenen -   9 oktober 2018
John Janssen (6-9-1956)
John Janssen is vanaf  februari 1991 tot januari 2017 lid geweest van de Vrijwillige Brandweer bij de Veiligheidsregio als korpslid Vrijwillige Brandweerpost te Nuenen. Hij was als laatste hoofdbrandwacht en oefenleider.
Na 26 jaar, heeft hij op 1 januari het korps verlaten.
Ruud de Wit (25-5-1958)
Ruud de Wit is vanaf 1998 tot 1 januari 2018 lid geweest van de Vrijwillige Brandweer bij de Veiligheidsregio als korpslid Vrijwillige Brandweerpost te Nuenen. Hij was als laatste Manschap B in de rang van hoofdbrandwacht.
Hij neemt afscheid na 20 jaar.
Van links naar rechts:
Burgemeester Maarten Houben, John Janssen, Ruud de Wit en Rob Brons