Nuenen Centraal
Nuenen gaat vandaag naar de stembus

"Bent u vr of tegen de samenvoeging van de gemeenten Nuenen c.a. en Eindhoven?"
Dit is de vraag waarop de inwoners van Nuenen, Gerwen en Nederwetten vandaag antwoord gaan geven. De provincie wil dat Nuenen fuseert met Eindhoven, maar wat willen de inwoners van Nuenen zelf?
Vandaag zullen we daar een antwoord op krijgen. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan, maar uiteindelijk kan er alleen een goed beeld worden geschetst door een referendum. Dan pas weten we echt wat de Nuenenaren willen!
Maar heeft het zin om te gaan stemmen? Dat weten we niet. We leven in een democratisch land en dus zou je denken dat de stem van de burger mee moet tellen. Of Provinciale Staten ook daadwerkelijk de uitslag van het referendum meeneemt in de besluitvorming is nog even afwachten.

Burgemeester Maarten Houben heeft in een brief alle inwoners opgeroepen, om te gaan stemmen. "Ik vraag u niet om voor of tegen te stemmen. Ik vraag u wel om te komen stemmen, zeker nu het gaat over de bestuurlijke toekomst van Nuenen" zo staat te lezen in de brief van burgemeester Houben.

Omroep Brabant ging vandaag in alle vroegte naar het stembureau in Het Klooster toe en concludeerde dat er op dat moment vooral "tegen-stemmers" waren (dit is een momentopname en zegt nog niets over een uiteindelijke uitslag!) Bekijk hieronder de video van Omroep Brabant
Nieuws Nuenen -   10 oktober 2018
De stembussen zijn nog tot 21.00 uur open. Daarna zullen alle stemmen worden geteld.
Wil je meer informatie over het referendum, kijk dan hier of op de website van de gemeente www.nuenen.nl