Nuenen Centraal
Nuenen laat duidelijk haar stem horen, 78% is tegen een fusie
Woensdag 10 oktober werd het referendum gehouden over de fusie met Eindhoven. De inwoners van Nuenen gingen massaal naar de stembus. Met een opkomst van 56,74% stond er tijdens de uitslagavond een trotse burgemeester op het podium van Het Klooster..
Rond 22.00 uur waren de uitslagen van de eerste vier stembureau's al binnen. Op alle stembureau's was de stem van de Nuenenaar duidelijk. "Tegen een fusie" voerde duidelijk de boventoon. Dit bleek uiteindelijk door te zetten bij alle uitslagen.

Rond 23.00 uur maakte burgemeester Maarten Houben de (voorlopige) uitslag bekend: 8192 Nuenenaren stemden tegen de fusie en 2317 stemden vr.

Een duidelijke uitslag. Maar liefst 78% van de inwoners van Nuenen wil niet dat Nuenen wordt samengevoegd met Eindhoven. Een duidelijk geluid vanuit Nuenen, maar wat de provincie gaat doen blijft nog een tijdje spannend.

Wat gaat er nu verder gebeuren:
Op 26 oktober zal de gemeente Nuenen bij de provincie een toelichting gaan geven op de zienswijze die ze heeft ingediend.
Op 8 november zal er een raadsdebat plaatsvinden.
Op 23 november besluitvorming Provinciale Staten (dit is de planning).
Nieuws Nuenen - 11 oktober 2018
Voorlopige uitslag referendum.
Het is officieel een voorlopige uitslag. Alles moet nog gecheckt worden, maar grote aanpassingen zijn niet te verwachten.