Nuenen Centraal
Lintjesregen zorgt voor vier lintjes in Nuenen

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen worden ook in Nuenen mensen in het zonnetje gezet, om hun bijzondere verdiensten voor de samenleving.
Dit jaar mocht burgemeester Houben de koninklijke onderscheidingen uitreiken aan vier Nuenenaren.

De heer (Onno) O.J. Boxma (14-06-1952) Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw
Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De heer Onno Boxma is hoogleraar aan de Technische Universiteit en is een excellente en zeer toegewijde wetenschapper. Hij is een wereldleider op het gebied van de Stochastiek. De sterke aansprekingskracht van zijn werk en zijn uitzonderlijke staat van dienst op wetenschappelijke vlak blijken verder uit verschillende prestigieuze internationale onderscheidingen en sinds vandaag komt daar deze prachtige koninklijke onderscheiding bij.

De heer (Toine) A.J. M. Valentijn (03-07-1958) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Valentijn zet zich al 45 jaar in voor zwem-en polovereniging Aegir. Daarnaast zet hij zich in voor Triathlon Nuenen en is hij medeorganisator van de Tom Kusters Loop en van regionale en landelijke zwemwedstrijden bij de politie.

De heer (Klaas) K. de Graaff (05-03-1939) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer de Graaff heeft zich ingezet voor verschillende verenigingen en instanties. Hij is al vanaf 1994 vrijwilliger bij het Brabants Historisch Informatiecentrum. Hij houdt zich al 25 jaar plichtsgetrouw en uiterst secuur bezig met de ontsluiting van vonnissen en arrondissementsrechtbanken. Daarnaast is hij bij de ISNA (Interkerkelijke Stichting tot Bevordering van Nazorg aan gedetineerden) vanaf de oprichting intensief bezig geweest als bestuurslid en de verdere ontwikkeling van deze stichting. De heer de Graaff is 5 jaar lang secretaris geweest van VVG (Vereniging Vrienden van het Gevangeniscentrum) hij schreef vele recensies over publicaties rondom het gevangeniswezen.

Mevrouw (Pascale) P. Smulders (25-04-1969) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Zij is al vanaf zeer jonge leeftijd vrijwilliger bij Club Sam. Zij zet zich wekelijks belangeloos in voor gehandicapte kinderen en jong volwassenen. Door haar inzet zorgt zij, dat ouders ontzorgt worden. Ieder jaar gaat zij ook mee op kamp, om deze kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen.
Nieuws Nuenen -   26 april 2019
Back
Next