Nuenen Centraal
Taizévesper in het Van Goghkerkje

Nieuws Nuenen - 2 april 2019
Komende zondag is er weer een Taizévesper in het Kleine Van Goghkerkje in Nuenen. De dagen zijn nu écht langer aan het worden, meer en langer licht. De dagen worden ook écht warmer: Lente! In deze tijd bezinnen we over de vastentijd, maar ook de Lijdenstijd.
Het thema van de Taizévesper is deze keer ‘wie zonder zonde is…..’. Wat doet het met je? Maar we verwachten een nieuwe tijd, we hopen op een nieuw begin. Hoe gaat het worden….?

Op deze laagdrempelige vespers komen mensen uit de regio af. De vespers zijn altijd stemmig en bezinnend, het is om die reden vaak een rustpunt in het leven van alledag. Fijn ook om even een moment te vinden, om even stil te staan bij de geheimen van het dagelijkse leven.

In het sfeervolle kerkje is er voldoende ruimte voor momenten van stilte, voor momenten van denken en ook voor momenten om de liederen uit Taizé te zingen. Deze liederen zijn eenvoudig en mooi van melodie. Het zijn korte melodieën en worden een aantal keren achter elkaar gezongen, ze worden ook wel ervaren als een mantra. Paul Weijmans begeleidt op de piano.
De vesper is in het sfeervolle kleine kerkje aan de Papenvoort in Nuenen en begint om 19:30u. Vooraf is er pianomuziek.