Nuenen Centraal
ANWB AutoMaatje Nuenen gaat van start!

Met een feestelijke eerste rit gaat op 6 september 2019 ANWB AutoMaatje Nuenen officieel van start. De opening vindt plaats om 14.00 uur en zal gedaan worden door wethouder Ralf StultiŽns. Een initiatief van de seniorenverenigingen in samenwerking met de ANWB waarbij vrijwilligers minder mobiele dorpsgenoten de mogelijkheid bieden om weer mee te doen.

Groot maatschappelijk probleem
Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geÔsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk.
Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met eigen auto minder mobiele mensen die niet meer eenvoudig zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriend(in).

ANWB AutoMaatje Nuenen start in Nuenen
ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en is op dit moment actief in 46 gemeenten in Nederland. Eind 2019 zullen we landelijk in meer dan 75 gemeenten actief zijn.
ANWB AutoMaatje Nuenen is een samenwerking tussen PVGE Nuenen, Senergiek seniorenvereniging Nuenen, Gemeente Nuenen, LEV groep, ANWB en enthousiaste vrijwilligers uit Nuenen.

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Nuenen, kan zich kosteloos inschrijven als deelnemer. Deelnemers kunnen tot uiterlijk twee werkdagen van tevoren een rit aanvragen. De medewerker van AutoMaatje Nuenen koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Vrijwilliger of deelnemer worden?
Inwoners van Nuenen die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Nuenen kunnen
telefonisch (040-7114462) of per email info@automaatjenuenen.nl contact opnemen.
Nieuws Nuenen -   23 augustus 2019