Nuenen Centraal
Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Coby de Zeeuw

Op woensdag 21 augustus ontving  mevrouw Coby de Zeeuw uit handen van burgemeester Maarten Houben een Koninklijke onderscheiding, tijdens haar afscheid van de Dorpswerkplaats.

Prachtig weer, een gezellige sfeer en een stralende mevrouw de Zeeuw. De burgemeester hield een korte speech, waarin verteld werd wat Coby allemaal heeft gedaan, zo was ze onder andere 23 jaar actief bij De Dorpswerkplaats en zet ze zich al jaren in voor Senergiek (voorheen KBO).
Creatief en zorgzaam zijn twee woorden die haar zeker typeren. Ze werkte jarenlang als lerares coupeuse en maakte vele kostuums, zo ook voor de viering Nuenen 700 jaar en jaarlijks maakt ze kostuums voor de optocht in Nuenen.

Met kerst brengt ze ouderen en zieken een kleine attentie en ze organiseerde zes dagen in de week Den Inloop, waar Nuenense ouderen elkaar kunnen ontmoeten en sinds 2008 is ze co÷rdinator van het maandblad Het Trefpunt.

De burgemeester sloot de speech af met de woorden "U bent een geweldig voorbeeld voor velen, ook voor mij, om op deze leeftijd (81) nog zo actief in het leven te staan. De gemeenschap is trots op u."
Nieuws Nuenen -   23 augustus 2019