Nuenen Centraal
Celstraffen geŽist in onderzoek naar ďgroothandel voor de drugswereldĒ

Op 15 januari van dit jaar werd in een loods achter een boerderij aan de Papenvoortse Heide in Nuenen een groot distributiecentrum ontdekt voor materialen die worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs: ďEen groothandel voor de drugswereldĒ, zo noemde de officier van justitie de locatie tijdens de zitting vandaag. Vandaag stonden drie verdachten voor de rechter. De officier van justitie eiste flinke straffen.

Naast tal van ketels en andere hardware, vond de politie in januari ook grondstoffen voor de productie van synthetische drugs en afval dat bij het productieproces van amfetamine en meth-amfetamine overblijft. Er werd in de loods ook daadwerkelijk drugs aangetroffen. De recherche kreeg al gauw het vermoeden dat de zaak werd gerund door vader en zoon. Ze werden uiteindelijk in maart van dit jaar opgepakt. Bij doorzoekingen werden twee vuurwapens, een patroonhouder, patronen en grote geldbedragen ontdekt. In totaal ging het om zoín 10.000 euro aan contanten. Eerder kreeg de recherche zicht op een derde verdachte. Hij reed in een gestolen auto en had een huurcontract voor de loods in Nuenen. Daardoor kwam de zaak in januari aan het rollen.

Tegen vader werd vijf jaar cel geŽist en zijn zoon zou voor vier jaar en negen maanden de cel in moeten. De 26-jarige Eindhovenaar hoorde 4,5 jaar tegen hem eisen.
Over twee weken is de uitspraak.

Celstraffen tot vijf jaar geŽist
De officier van justitie deelt de mening van de politie. Hij wijst erop dat er grote hoeveelheden in de loods aanwezig waren. De verdachten krijgen wat hem betreft stuk voor stuk lange celstraffen voor hun betrokkenheid bij de zaak. Tegen vader werd vijf jaar cel geŽist. Zijn zoon moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt vier jaar en negen maanden de cel in en de 26-jarige Eindhovenaar viereneenhalf jaar cel.

Uitspraak in de zaak is over twee weken.

Bron: website Openbaar Ministerie
Nieuws Nuenen -   9 december 2019