Nuenen Centraal
Stichting Wildlife haalt geld op voor de rode panda
Ieder jaar staat één van de natuurbeschermingsprojecten van Stichting Wildlife extra in het zonnetje. In 2018 was dat het Red Panda Network. Het Red Panda Network heeft een donatie van €5000 ontvangen van Stichting Wildlife. Daarnaast zijn er in de parken waar Stichting Wildlife actief is extra activiteiten georganiseerd waarmee €20.000 extra is opgehaald voor het Red Panda Network.
Stichting Wildlife is een stichting die zich inzet voor diverse natuurbeschermingsprojecten. De stichting is actief in Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon en AquaZoo Friesland. Op deze parken zijn veel extra activiteiten georganiseerd voor het Red Panda Network. Er zijn polsbandjes verkocht; er is een breakfast at the Zoo in ZooParc geweest; er zijn extra activiteiten georganiseerd op International Red Panda Day (15 sept); schemertours gehouden in ZooParc en AquaZoo; en er is zelfs een sponsorloop in ZooParc gehouden door de Sint Jozefschool uit Holthees

Red Panda Network
Red Panda Network is een stichting die actief is in Nepal. De stichting beschermt de rode panda en hun leefgebied in het Himalayagebergte. Dit doen de medewerkers door middel van educatie en samenwerking met de lokale bevolking. De medewerkers doen onderzoek naar het aantal rode panda’s, geven educatie op scholen en herstellen leefgebieden. Daarnaast wordt er samengewerkt met de lokale bevolking om duurzame landbouw te ontwikkelen.

Vrijwilligers
Dankzij alle activiteiten die georganiseerd zijn op de parken heeft Stichting Wildlife nog eens €20.000 extra opgehaald voor het Red Panda Network. Dit is allemaal mogelijk geweest door de inzet van de vrijwilligers, verzorgers, rangers en alle andere medewerkers die dit voor elkaar hebben gekregen.

Nieuws Nuenen -   2 februari 2019