Nuenen Centraal
Zelf meubels en houten speelgoed maken, doe je
mee?
Nieuws Nuenen - 11 februari 2019
In de houtwerkplaats van Hobbycentrum de Dorpswerkplaats staan een reeks professionele houtbewerkingsmachines en veel handgereedschappen klaar voor de echte doe-het-zelver. De mogelijkheden om hier zelf houten werkstukken te maken zijn nagenoeg onbegrensd.
Alles wat je maakt, klein of groot, begint met een idee, een schets, een uitgewerkte tekening. Zo gaat het ook met het maken van meubels en houten speelgoed. Niet alleen je vakkennis, maar ook je creativiteit speelt een belangrijke rol om tot een mooi resultaat te komen. De praktijk in het Nuenense hobbycentrum bewijst dat echte doe-het-zelvers elkaar voortdurend stimuleren om mooie dingen te maken.
Een nieuwe timmergroep?
Aanstaande maandag, 18 februari, zal er ’s avonds om 19.30 uur in Hobbycentrum de Dorpswerkplaats een informatieve bijeenkomst zijn waarbij we willen bekijken of we een speciale timmergroep kunnen samenstellen die zich specifiek wil richten op het maken van houten meubels en gedetailleerd houten speelgoed.
Als gast krijg je op deze avond uitleg over de uitgebreide faciliteiten die we in huis hebben. Daarna bespreken we hoe we, bij voldoende belangstelling, van
start kunnen gaan. Alle voorstellen zijn welkom. Het zal daarbij uiteraard ook
gaan over creativiteit. Wie draagt er leuke ideeën aan? Slaagt de opzet, dan komt de groep in principe iedere maandagmiddag bij elkaar. Een uitloop tot 22.00 uur is ook bespreekbaar, indien daar serieuze behoefte aan is. Want niet iedereen kan overdag.
Wanneer je besluit om deelnemer te worden dan kun je voor slechts 100 euro per jaar -opgeteld- 4 dagen per week (!) in de houtwerkplaats terecht. In het hobbycentrum zijn altijd specialisten aanwezig die je wegwijs maken in het veilig gebruik van de diverse machines. Doe je mee?
De ingang van het Nuenense hobbycentrum ligt aan Park 63b in het centrum van Nuenen tussen restaurant Ratatouille en restaurant Goesting. Achter de poort ligt de eigen parkeerplaats van het hobbycentrum. Lijkt het je misschien wel wat om mee te doen, dan zien we je graag -geheel vrijblijvend- komende maandagavond om 19.30 uur. De koffie staat klaar.

Uitgebreide informatie over Hobbycentrum de Dorpswerkplaats vind je op www.dorpswerkplaatsnuenen.nl