Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 11
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname

Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen één loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur
, dinsdagavond 19.00 - 21.00 uur en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiële publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiële publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 04-03-2019 en 11-03-2019
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Afvalweetje
Doe mee met de landelijke opschoondag op 23 maart 2019!


Duurzaamheid: Nationale duurzame huizenroute
Wilt u ook duurzamer wonen en energie besparen, maar wel eens weten hoe dat er in de praktijk uit kan zien? Op de website duurzamehuizenroute.nl vindt u huiseigenaren die hun huis al verduurzaamd hebben. U kunt hen benaderen met vragen of hun woning een keer bezoeken.
Hebt u uw huis al verduurzaamd en laat u dat graag aan anderen zien? Dan kunt u zich aanmelden op de site om met uw voorbeeld anderen te inspireren en te helpen.
https://duurzamehuizenroute.nl/
Gemeenteberichten 2019

Gemeenteberichten Week 1
Gemeenteberichten Week 2
Gemeenteberichten Week 3
Gemeenteberichten Week 4
Gemeenteberichten Week 5
Gemeenteberichten Week 6
Gemeenteberichten Week 7
Gemeenteberichten Week 8
Gemeenteberichten Week 9
Gemeenteberichten Week 10
Nuenen schoon tijdens landelijke opschoondag!
Een papiertje op de stoep, een plastic flesje in een hoek en blikjes op het grasveldje? Niemand houdt van een vervuilde omgeving. Daarom gaat heel Nederland aan de slag voor een schonere buurt tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2019. Meer dan honderdduizend Nederlanders doen mee. En de gemeente Nuenen natuurlijk ook.

Uw vereniging, bedrijf, wijk of vriendengroep kan op zaterdag 23 maart meehelpen aan een schone buurt. De gemeente Nuenen ondersteunt de initiatieven door het aanbieden van een pakket met handschoenen, veiligheidsvestjes, afvalgrijpers en afvalzakken. De materialen worden door de gemeente gebracht en opgehaald op een afgesproken locatie. Daarnaast krijgt u een promotiepakket met posters, flyers en een draaiboek om deelnemers te informeren.

Doet u ook mee? Meld uw gezelschap aan via afval@nuenen.nl of 0402631631. Na aanmelding neemt de gemeente contact met u op. Liever aan de slag op een ander moment? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Samen doen we meer. Natuurlijk Nuenen.
Verkiezingen
20 maart 2019: Verkiezingen Provinciale Staten en waterschap

Op woensdag 20 maart 2019 kun je als je 18 jaar of ouder bent stemmen voor Provinciale Staten van Noord-
Brabant én het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel. Met jouw stem bepaal je mee wie de nieuwe
bestuurders worden van zowel de provincie als het waterschap. Zo heb je invloed op de keuzes die zij ook in
jouw woon- en leefomgeving maken.
Kies voor Brabant!
Brabant is een mooie provincie waar het goed wonen, werken en recreëren is. Om
dit in de toekomst te behouden, moeten er keuzes gemaakt worden. Door te
stemmen heb je invloed op de keuzes die de provincie Noord-Brabant in jouw
omgeving maakt.

Als je gaat stemmen voor de Provinciale Staten, dan heb je ook invloed op de
samenstelling van de Eerste Kamer. De leden van de Provinciale Staten kiezen in
mei de leden van de Eerste Kamer. Zo telt jouw stem dus dubbel. Stem woensdag
20 maart 2019 op een kandidaat van de partij die je het meest geschikt vindt en
kies voor Brabant! Meer informatie over de provincie en verkiezingen vind je op:
www.brabant.nl/verkiezingen Vanaf half februari staat ook de Stemwijzer online.
Met deze stemhulp kun je jouw politieke voorkeur bepalen.
We mogen weer stemmen!
Waterschap De Dommel zorgt voor schoon, voldoende en veilig water. Dat doet zij onder meer door het (grond)waterpeil te beheren, rioolwater te zuiveren en te zorgen voor schoon water in beken en sloten. Daarnaast heeft het waterschap aandacht voor actuele vraagstukken zoals de gevolgen van de klimaatverandering. En hoe het waterschap dat doet, daar heb jij invloed op! Breng daarom je stem uit voor de partij die het beste jouw waterbelangen behartigt.

Wat er te kiezen valt, over welke onderwerpen het gaat én welke partijen meedoen, vind je op www.dommel.nl/verkiezingen Vanaf half februari vind je daar ook de Stemhulp MijnStem om je te helpen bij jouw keuze.
23 mei 2019: Verkiezingen Europees Parlement
Vóór 9 april Registratie als kiezer: www.nuenen.nl/verkiezingen
Wanneer u in Nederland woont en de nationaliteit heeft van een andere EU-lidstaat, dan mag u in Nederland stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Hiervoor moet u zich registeren. Uw verzoek moet uiterlijk 9 april in ons bezit zijn.

Erklärung zur Wahl
Sie wohnen in den Niederlanden und besitzen die Staatsangehörigkeit eines anderen Mitgliedstaates der Europäischen Union. In diesem Fall dürfen Sie selbst entscheiden, in welchem Land Sie an den Wahlen zum Europäischen Parlament teilnehmen möchten. Mit diesem Formular erklären Sie, dass Sie in den Niederlanden an der Wahl teilnehmen möchten und nicht in Ihrem Herkunftsmitgliedstaat. Wenn Sie in Ihrem Herkunftsmitgliedstaat wählen möchten, brauchen Sie nichts zu tun.

Declaration on voting
You live in the Netherlands and are a national of another European Union member state. This means you can choose in which country you vote for the European Parliament. You can use this form to declare that you vote in the Netherlands and not in your member state of origin. If you wish to vote in your country of origin, you don’t need to do anything for the Dutch authorities.

Déclaration de vote
Vous résidez aux Pays-Bas et vous êtes citoyen(ne) d’un autre État membre de l’Union européenne. Dans ce cas, vous pouvez choisir le pays où voter pour les élections européennes. En remplissant ce formulaire, vous déclarez voter aux Pays-Bas et non dans votre État membre d’origine. Si vous voulez voter dans votre pays d’origine, vous n’avez rien à faire pour les autorités Néerlandaises.


Gemeente Nuenen sluit loods na drugsvondst
Burgemeester Houben heeft op 5 maart 2019 een loods aan De Huufkes voor een periode van 6 maanden gesloten vanwege de vondst van een hennepkwekerij op 1 februari 2019.
Tijdens een controle van bedrijfspanden op 1 februari 2019 hebben toezichthouders van de gemeente een hennepkwekerij aangetroffen in een pand aan De Huufkes. De politie heeft deze kwekerij daarna meteen ontmanteld.

Directe sluiting bij constatering van drugs
De burgemeester heeft de loods gesloten op basis van de Opiumwet en het Damoclesbeleid van de gemeente Nuenen. De Opiumwet geeft de burgemeester de mogelijkheid om bij de vondst van drugs direct over te gaan tot sluiting van een pand. Hierbij maakt hij een onderscheid tussen woningen en niet-woningen en tussen soft- en harddrugs.

Als softdrugs, of aan softdrugshandel gerelateerde spullen, worden gevonden in een woning sluit de burgemeester de woning voor een periode van 1 maand. Bij een tweede en derde constatering gelden sluitingstermijn van 4 maanden en onbepaalde tijd.
Ook voor bedrijven gelden forse maatregelen. Na de eerste constatering van softdrugs volgt een sluiting van 6 maanden, bij de tweede constatering is dat 12 maanden en na een derde overtreding kan de burgemeester het pand voor onbepaalde tijd sluiten.

Bij de vondst van harddrugs of aan harddrugshandel gerelateerde spullen gelden zowel bij woningen als niet-woningen fors langere sluitingstermijnen.

Niet alleen risico voor direct betrokkenen
We kunnen de risico’s van hennepteelt of drugshandel niet vaak genoeg benadrukken. Ook voor personen die niet direct bij de drugshandel betrokken zijn, maar wel wonen of een bedrijf hebben in het pand waar de politie drugs constateert. U loopt het risico dat uw woning of bedrijfspand gesloten wordt, met alle gevolgen van dien

Nog een mogelijke maatregel: ontbinding van de huurovereenkomst
Is het pand waar de drugs of hennep wordt aangetroffen door de eigenaar verhuurd aan een particulier of bedrijf? Dan kan de eigenaar besluiten om de huurovereenkomst te ontbinden. Dit kan ook wanneer de huurder zelf niet direct iets met de hennep of drugs te maken heeft. Dat betekent dat de huurder nooit meer terug mag keren naar het pand.


Meer informatie over het Damoclesbeleid
Voor vragen of meer informatie over het Damoclesbeleid kunt u contact opnemen met de heer Spapens. Hij is bereikbaar via het Klantcontactcentrum op telefoonnummer (040) 2631 631.