Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 17
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname

Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen ťťn loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur
, dinsdagavond 19.00 - 21.00 uur en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiŽle publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiŽle publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 15-04-2019 en 22-04-2019
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Afvalweetje
Heeft u bedrijfsafval? Regel dat dan ook via uw bedrijf. Want dit mag niet naar de milieustraat.


Milieustraat gesloten op Koningsdag
Op Koningsdag zaterdag 27 april is de milieustraat Nuenen gesloten. Wel zijn we vanaf 6 april weer iedere woensdagavond geopend tot 20:00 uur.


Enquete omgevingsvisie
Gemeenteberichten 2019

Gemeenteberichten Week 1
Gemeenteberichten Week 2
Gemeenteberichten Week 3
Gemeenteberichten Week 4
Gemeenteberichten Week 5
Gemeenteberichten Week 6
Gemeenteberichten Week 7
Gemeenteberichten Week 8
Gemeenteberichten Week 9
Gemeenteberichten Week 10
Gemeenteberichten Week 11
Gemeenteberichten Week 12
Gemeenteberichten Week 13
Gemeenteberichten Week 14
Gemeenteberichten Week 15
Gemeenteberichten Week 16
Denkt u mee over de toekomst van Nuenen?
Afgelopen weken zijn medewerkers van de gemeente met een vragenlijst op pad gegaan om onze inwoners om hun mening te vragen over de toekomst van Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Vul online de enquete in!
Bent u ons team nog niet op straat tegengekomen? Dan vragen wij u om de enquête via onze website in te vullen via www.nuenen.nl/omgevingsvisie.  Vertel ons wat je voor Nuenen, Gerwen en Nederwetten wil in de toekomst. Praat en denk mee over wat belangrijk is. We willen graag zoveel mogelijk reacties ophalen.
Schone gemeentevijver
Afgelopen woensdag 17 april werden er 1000 kleiballen met bacterieën en schimmels in de gemeentevijver gegooid door medewerkers van Waterschap De Dommel. Dit is een proef waarbij de micro-organismen de sliblaag afbreken en zorgen voor een schonere gemeentevijver. Meer informatie via: www.nuenen.nl
Duurzaamheid
Weggooien kan altijd nog…
Stofzuiger kapot? Koffiezetapparaat doet niks meer? Bij het Repair Café Eindhoven repareren ze alles wat kapot gaat. Je hoeft niets weg te gooien. Het Repair Café repareert 60% van de apparaten die worden meegenomen. U moet het apparaat wel kunnen meenemen naar een Repair Café, want ze komen niet aan huis. www.repaircafeeindhoven.nl
Integrale controle bedreijventerrein Eeneind
Dinsdag 16 april 2019 vond een integrale controle met verschillende instanties plaats op bedrijventerrein Eeneind in Nuenen. Verschillende instanties hebben gezamenlijk meerdere bedrijven gecontroleerd. Er is gekeken of de bedrijfsactiviteiten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of de bouw- en milieuwetgeving wordt nageleefd. De bedrijfspanden werden ook onderzocht op illegale activiteiten. De controle is een gezamenlijke actie van de gemeente Nuenen, Politie, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit.

Resultaten
De controle is goed verlopen. De betreffende ondernemers hebben medewerking verleend aan de controle. De onderlinge samenwerking en
communicatie tussen de partners was goed. Een aantal specifieke resultaten van de controle:
•In totaal zijn 11 bedrijfspanden (waaronder autobedrijven) gecontroleerd.
•De politie heeft een personenauto en diverse auto-onderdelen in beslag genomen voor nader onderzoek.
•Controleurs van de gemeente constateerden enkele gevallen van strijdig gebruik met het bestemmingsplan.
•Controleurs van de Omgevingsdienst constateerden enkele kleine milieuovertredingen.

Wat kunt ú doen?
Als gemeente pakken we georganiseerde, ondermijnende criminaliteit aan, samen met onze partners. Maar ook uw hulp is nodig. Meld verdachte situaties altijd bij de politie (via www.politie.nl/mijnbuurt of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl


Nuenen Gerwen en Nederwetten 200 jaar
Tijdens een bijeenkomst in Het Klooster op woensdagavond 17 april gaf het bestuur van de Stichting ‘Nuenen, Gerwen en Nederwetten 200 jaar’ de eerste aanzet tot festiviteiten in het kroonjaar 2021. Op 1 januari van dat jaar is het namelijk precies 200 jaar geleden dat Nederwetten met de gemeente Nuenen-Gerwen werd samengevoegd, waarmee de huidige gemeente een feit werd.

Voor en door inwoners
Inwoners van onze gemeente worden opgeroepen om ideeën aan te dragen om er een feestelijk jubileumjaar van te maken. De ideeën kunt u opsturen naar het secretariaat aan De Geer 7A, 5674 NG Nuenen.
Logo
Er is een logo ontworpen en binnenkort gaat de website ‘live’.
Verkiezingen Europees Parlement
Op donderdag 23 mei 2019 vinden er weer verkiezingen plaats. Dit keer voor het Europees Parlement. Bent u als kiezer niet in de gelegenheid om persoonlijk te stemmen, dan kunt u iemand anders machtigen. Daarbij zijn onderstaande datums van belang om rekening mee te houden:
•Voor 20 mei 2019, tot 12.00 uur: aanvragen volmachtbewijs waarmee u iemand schriftelijk kunt machtigen voor u te gaan stemmen.
•Voor 22 mei 2019, tot 12.00 uur: aanvragen kiezerspas waarmee u niet in uw woonplaats maar in een andere gemeente in Nederland kunt stemmen.
Voor meer informatie over deze verkiezingen kun u terecht op onze website: www.nuenen.nl