Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 21
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname

Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen één loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur
, dinsdagavond 19.00 - 21.00 uur en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiële publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiële publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 06-05-2019 en 13-05-2019
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Afvalweetje
De PMD inzameling is in verband met Hemelvaart verzet naar zaterdag 1 juni. Hang de PMD zakken dan pas buiten.


Kringgildedag in Gerwen
Gemeenteberichten 2019

Gemeenteberichten Week 1
Gemeenteberichten Week 2
Gemeenteberichten Week 3
Gemeenteberichten Week 4
Gemeenteberichten Week 5
Gemeenteberichten Week 6
Gemeenteberichten Week 7
Gemeenteberichten Week 8
Gemeenteberichten Week 9
Gemeenteberichten Week 10
Gemeenteberichten Week 11
Gemeenteberichten Week 12
Gemeenteberichten Week 13
Gemeenteberichten Week 14
Gemeenteberichten Week 15
Gemeenteberichten Week 16
Gemeenteberichten Week 17
Gemeenteberichten Week 19
Op 2 juni viert het Heilig Kruisgilde hun 775-jarige bestaan. Dit vieren ze groots met diversen activiteiten en de welbekende Kringgildedag van Kring Kempenland. Het zal een enorme happening worden. Om 12.00 uur trekt de optocht door Gerwen en Nuenen en aansluitend vindt op het feestterrein tegenover molen De Roosdonck de massale opmars plaats door ruim 1500 geüniformeerde gildebroeders en-zusters. Een prachtig evenement dat ook vele bezoekers en toeschouwers zal trekken. Voor meer informatie kunt u terecht op de website:
www.kringgildedag2019.nl
Geslaagde handhavingsdag in het buitengebied
Op zaterdag 11 mei is door BOA’s een handhavingsactie uitgevoerd in het buitengebied van onder andere onze  gemeente. De actie was gericht op stroperij, wildcrossen en afval- en drugsdumpingen. Goed samenwerken stond deze dag centraal om zo het toezicht te verbeteren en de pakkans van overtreders te vergroten.
En met resultaat, zo is er op heterdaad een procesverbaal uitgeschreven voor een afval dumper, zijn er sporen van stroperij aangetroffen en zijn er verschillende proces verbalen uitgeschreven voor motorcrossers en het niet aanlijnen van een hond. Ook zijn er een flink aantal motorcrossers die men niet staande kon houden maar waarvan het kenteken wel is genoteerd. Deze worden indien mogelijk nog bestuursrechtelijk vervolgd. Een behoorlijke opbrengst dus en het onderstreept nog eens de noodzaak van het werk van de handhavers in het buitengebied.
En tot slot kregen de BOA’s complimenten van voorbijgangers over deze actie, een mooie blijk van waardering!

U ziet een misstand, direct melden!
Het buitengebied kent velerlei problemen zoals hierboven genoemd die de natuur aantasten, de rust verstoren en de leefbaarheid bedreigen. ‘Mensen moeten weten dat dit speelt en ons helpen met melden door het speciale nummer te bellen: 099-9965432’, aldus Arnoud Jakobs, een van de BOA’s die bij de actie betrokken was. Om dit soort misstanden in de toekomst te blijven aanpakken is goed toezicht nodig. ‘Samen Sterk in Brabant’ streeft er naar om het toezicht te verbeteren.
Duurzaamheid
Energieloket Nuenen

Geeft u ook een maandsalaris uit aan energie? Dat kan echt anders! Met isolatie bespaart u geld, is uw huis 's winters warm en 's zomers koeler. Zonnepanelen? Ook dat is een goede investering! Lastig? Nee hoor: het Energieloket staat voor u klaar.
De gemeente Nuenen helpt haar inwoners graag bij het verduurzamen van uw woning. Dat is goed voor het milieu en levert u comfort en besparing op. U kunt via SlimWonen+ een energie advies aanvragen, dat met steun van de gemeente Nuenen extra aantrekkelijk is geprijsd, namelijk 25 euro. De werkelijke waarde van het energie advies is zeker 175 euro.  Laat u bovendien maatregelen uitvoeren, dan ontvangt u via SlimWonen+ bovendien een definitief energielabel t.w.v. 40 euro. Meer informatie


Taxus Taxi inzameling start 10 juni
Taxussnoeisel voor chemotherapieën
De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat maandag 10 juni weer van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. Ieder jaar doen veel mensen mee met het inzamelen.
Elk jaar opnieuw worden duizenden chemotherapieën gemaakt van het verzamelde taxussnoeisel. “De opbrengst varieert per jaar, maar het allerbelangrijkste is dat met deze inzameling een flinke bijdrage kan worden geleverd in de strijd tegen kanker”, benadrukt Werner, die met Taxus Taxi het snoeisel gratis komt ophalen bij mensen. “Wij zamelen al sinds 2009 in en elk jaar komt onze inzamelingsactie weer terug. Wij zien het als een service, want we zijn blij dat elk jaar mensen samen met ons de strijd tegen kanker willen aangaan. Simpelweg door het taxussnoeisel voor ons te bewaren.”
Goede voorbereiding
Om bezitters van de Taxusplant goed voor te bereiden, wil Werner twee zaken graag benadrukken. “Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van het snoeisel. Om dit te voorkomen, adviseren wij mensen altijd om in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grootte van een voetbal.”
Wat ook van belang is, is de hoeveelheid snoeisel. “Er is een minimale hoeveelheid nodig om het financieel haalbaar te maken, want het is een gratis
service die we aanbieden. De minimale hoeveelheid is een volle kruiwagen of een halfgevulde Taxus Taxi Tas, die gratis kan worden opgehaald bij verschillende uitgiftepunten (o.a. Boerenbond, Welkoop en Intratuin). “Zonder onze partners, zijn wij nergens.”

Afspraak inplannen
De inzameling gaat vanaf maandag 10 juni van start. Wie wil deelnemen aan deze actie, kan 24 uur per dag een afspraak voor het ophalen inplannen, bij voorkeur via www.taxustaxi.nl/afspraak of u kunt bellen onder werktijd met telefoonnummer 085-4896350.
“Onze voorkeur heeft dat u een afspraak laat inplannen zo kort mogelijk nadat u uw taxushaag heeft gesnoeid. De taxustwijgjes bevatten dan nog de meeste werkzame stof”, zegt Werner, die tot slot aangeeft dat stichting Taxus Taxi nog op zoek is naar vrijwilligers die zich in het seizoen enkele uren per week willen inzetten voor de ‘Strijd tegen kanker’.

Meer informatie over het inzamelen van snoeisel en de stichting Taxus Taxi via www.taxustaxi.nl of via Facebook