Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 37
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname

Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen ťťn loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur
, dinsdagavond 19.00 - 21.00 uur en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiŽle publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiŽle publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 02-09-2019 en 09-09-2019
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Gemeenteberichten 2019

Gemeenteberichten Week 1
Gemeenteberichten Week 2
Gemeenteberichten Week 3
Gemeenteberichten Week 4
Gemeenteberichten Week 5
Gemeenteberichten Week 6
Gemeenteberichten Week 7
Gemeenteberichten Week 8
Gemeenteberichten Week 9
Gemeenteberichten Week 10
Gemeenteberichten Week 11
Gemeenteberichten Week 12
Gemeenteberichten Week 13
Gemeenteberichten Week 14
Gemeenteberichten Week 15
Gemeenteberichten Week 16
Gemeenteberichten Week 17
Gemeenteberichten Week 19
Gemeenteberichten Week 20
Gemeenteberichten Week 21
Gemeenteberichten Week 22
Gemeenteberichten Week 24
Gemeenteberichten Week 25
Gemeenteberichten Week 26
Gemeenteberichten Week 27
Gemeenteberichten Week 28
Gemeenteberichten Week 29
Gemeenteberichten Week 31
Gemeenteberichten Week 33
Gemeenteberichten Week 34
Gemeenteberichten Week 35
Gemeenteberichten Week 36
Verkeer
Onderhoud A50 nacht 26/27sep. en  weekenden: 20/23sep. en 27/30sep.
Rijkswaterstaat gaat in september onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de A50. Weggebruikers dienen
door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. Meer informatie via
0800-8002 (gratis).

Reconstructie Broekdijk
De reconstructie van de wegen Broekdijk, Eikelkampen en Hooidonk is gestart en duurt naar verwachting tot
eind mei 2020. Doorgaand autoverkeer van Nuenen naar Breugel en vice versa kan omrijden via Eindhoven.
Voor fietsers blijft de weg wel toegankelijk. Zie www.nuenen.nl/broekdijk

Afvalweetje
Asbest aanbieden op de milieustraat, lees eerst de instructie op de website van de gemeente Nuenen.
Viering 75 jaar bevrijding
Volgende week vieren we dat het 75 jaar geleden is dat de dorpen Nuenen, Gerwen en Nederwetten zijn bevrijd. Er is een mooi programma gemaakt. Ook elders in de regio zijn er extra activiteiten vanwege het jubileumjaar: 75 jaar bevrijding (1944- 2019). Meer informatie elders en via www.nuenen.nl

Vlaggen
Wij stellen het op prijs dat u dinsdag 17 september (doorkomst Liberation Task Force) en vrijdag 20 september (Bevrijdingsviering) de vlag buiten hangt om te vieren dat Nuenen 75 jaar bevrijd is.
Dag van de mantelzorg 8 november en mantelzorgcompliment
Op vrijdag 8 november 2019 organiseert de gemeente Nuenen in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg en een groep enthousiaste vrijwilligers de Dag van de Mantelzorg.
Op deze dag, die plaats zal vinden in het Klooster, kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en deelnemen aan activiteiten. Meer informatie volgt.

Compliment
Ook dit jaar ontvangen alle mantelzorgers die staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg Nuenen een compliment in de vorm van een waardebon. Bent u mantelzorger en staat u hier niet ingeschreven dan kunt u dat alsnog vóór 1 november 2019 doen zodat u het compliment ook krijgt.

Ophalen
Het mantelzorgcompliment wordt, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet meer aan huis bezorgd maar kan worden opgehaald op de mantelzorgdag:
•8 november (vanaf 15.00 uur) Het Klooster, Park 1.
Bent u dan niet in de gelegenheid dan kunt u terecht op:
•13 november van 13.30-18.00 uur Aardappeleterssteegje 3
•14 november van 15.30-19.00 uur Aardappeleterssteegje 3
U vindt Steunpunt Mantelzorg aan de Berg 22c in Nuenen. Tel. 040-2831675.


Avond van het wonen op 23 september
Praat meer over ons nieuwe woonbeleid
De komende maanden stelt de gemeente Nuenen nieuw woonbeleid op. Dit doen we graag samen met u. Daarom organiseren we op maandag 23 september van 19.30 tot 21.30 uur de Avond van het Wonen in de Raadszaal in het Klooster in Nuenen. Inloop is vanaf 19.00 uur. We gaan deze avond met inwoners en dorps- en huurdersorganisaties in gesprek over de opgaven en oplossingen voor de komende jaren. U bent van harte uitgenodigd!

Wat gaan we doen?
We starten de avond met een presentatie waarin we de belangrijkste trends op de woningmarkt in Nuenen weergeven. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over wat er de komende jaren moet gebeuren om ervoor te zorgen dat iedereen in deze gemeente prettig kan (blijven) wonen. Welke type woningen moeten we bouwen en voor wie? Hoe zorgen we voor voldoende betaalbare huur- en koopwoningen? Wat gaan we doen om onze woningen energiezuiniger te maken? Wat moeten we doen zodat mensen met een zorgvraag langer zelfstandig kunnen wonen?

Mede op basis van de input van die avond stellen we het nieuwe woonbeleid op. We formuleren kort maar krachtig onze lange termijnvisie en komen met concrete actiepunten voor de komende jaren. De opbrengst gebruiken we ook bij het opstellen van de Omgevingsvisie.
Meld u aan
We stellen uw deelname erg op prijs! Wilt u aan ons doorgeven of u deelneemt aan de Avond van het Wonen? U kunt zich aanmelden via het secretariaat van de gemeente Nuenen (via afdelingssecretaresses@nuenen.nl of (040) 2631 631).
Hernieuwde sportvloer Hongerman
De afgelopen weken is er ontzettend hard gewerkt aan de sportvloer van de Hongerman. Er is een nieuwe dempingslaag aangebracht waarna een nieuwe toplaag met coating is aangebracht. Als laatste zijn de speelveldbelijningen aangebracht, welke zijn geüpdatet naar de nieuwe richtlijnen en eisen en spelvormen. De hernieuwde sportvloer is in gebruik genomen door de school en de sportverenigingen.
Duurzaamheid
Eet seizoensgebonden
De milieubelasting die het kost om groente en fruit in de winkel te krijgen, kan gedurende het jaar variëren. Aan het product is dat niet te zien. De Groente- en fruitkalender van Milieucentraal helpt u bij het kiezen voor milieuvriendelijke groente en fruit. U kunt de app downloaden op uw mobiele telefoon.
Voor het milieu is het eten van seizoensgroente en seizoensfruit uit eigen regio het best. Dat is groente en fruit dat in een bepaalde tijd van het jaar - dus in de lente, zomer, herfst of winter - wordt geoogst op Nederlandse grond. In de winkels kunt u kritisch kijken naar het land van herkomst op de verpakking, of u kunt op internet opzoeken welke groente en fruit u per seizoen het beste kunt mijden.