Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 39
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname

Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen ťťn loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur
, dinsdagavond 19.00 - 21.00 uur en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiŽle publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiŽle publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 16-09-2019 en 23-09-2019
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Gemeenteberichten 2019

Gemeenteberichten Week 1
Gemeenteberichten Week 2
Gemeenteberichten Week 3
Gemeenteberichten Week 4
Gemeenteberichten Week 5
Gemeenteberichten Week 6
Gemeenteberichten Week 7
Gemeenteberichten Week 8
Gemeenteberichten Week 9
Gemeenteberichten Week 10
Gemeenteberichten Week 11
Gemeenteberichten Week 12
Gemeenteberichten Week 13
Gemeenteberichten Week 14
Gemeenteberichten Week 15
Gemeenteberichten Week 16
Gemeenteberichten Week 17
Gemeenteberichten Week 19
Gemeenteberichten Week 20
Gemeenteberichten Week 21
Gemeenteberichten Week 22
Gemeenteberichten Week 24
Gemeenteberichten Week 25
Gemeenteberichten Week 26
Gemeenteberichten Week 27
Gemeenteberichten Week 28
Gemeenteberichten Week 29
Gemeenteberichten Week 31
Gemeenteberichten Week 33
Gemeenteberichten Week 34
Gemeenteberichten Week 35
Gemeenteberichten Week 36
Gemeenteberichten Week 37
Gemeenteberichten Week 38
Afvalweetje
We starten met het plaatsen van de bladkorven 30 september.
Gratis dementiespeldje
Dementie raakt ons allemaal. Een op de vijf mensen krijgt dementie. Zeventig procent van de mensen met dementie woont gewoon thuis en willen dit zo lang mogelijk. Dat vraagt om zorg en ondersteuning.

Mensen met dementie schamen zich vaak en praten niet gemakkelijk over hun ziekte, wat vaak voor onbegrip zorgt en hun kwetsbaarheid vergroot. De stichting 2109 wil dat het taboe op dementie tot het verleden gaat behoren. 2109 staat voor 21 september en die datum is uitgeroepen tot Wereld Alzheimer dag.
Om dit te realiseren is een speldje met een uniek beeldmerk ontworpen. Als mensen met dementie dit dragen dan kan de omgeving deze mensen herkennen. Ieder speldje is voorzien van een unieke (persoonlijke ) code die aan de achterzijde is gegraveerd en gekoppeld aan een noodnummer dat op de voorkant staat. Op het moment dat de drager van het speldje verdwaald is kan er hulp ingeschakeld worden door het noodnummer te bellen. De unieke code aan de achterzijde van het speldje zorgt ervoor dat er direct wordt geschakeld met de juiste contactpersoon. Hierdoor kan de spelddrager snel en veilig thuis gebracht worden.
De gemeente Nuenen draagt dit initiatief een warm hart toe. Wethouder Ralf Stultiëns is om die reden ambassadeur geworden van de stichting 2109. Het speldje kan eenvoudig worden besteld via www.2019.nl of door te bellen met 06-51946084. Mensen woonachtig in de gemeente Nuenen kunnen het speldje tot eind 2020 kosteloos aanvragen.

In Nuenen zet de werkgroep Nuenen Dementievriendelijke gemeente zich in voor een gemeente waarin mensen met dementie worden geaccepteerd en zo lang mogelijk aansluiting blijven vinden in de samenleving. Daarvoor organiseert zij onder andere voorlichtingsbijeenkomsten voor besturen van vrijwilligersorganisaties en ondernemers. Voor meer informatie over de werkzaamheden van deze werkgroep: Rene Hamers, gemeente Nuenen 040-2631631
Pleegzorginformatieavond 26 september
Wie zorgt er voor een kind als de ouders dat even niet kunnen? Opvang in een pleeggezin kan dan een welkome oplossing bieden. Helaas zijn er nog steeds kinderen die wachten op een plekje in een pleeggezin. Want een kind past niet zomaar in ieder gezin. Nieuwe pleegouders blijven daarom hard nodig. Zo ook voor Mark* (15). Voor Mark is Combinatie Jeugdzorg dringend op zoek naar een weekend-/vakantiepleeggezin in de regio Nuenen/ Helmond/ Deurne waar hij op kan groeien.

Informatieavond in Nuenen
Wij dragen pleegzorg een warm hart toe en willen graag helpen bij de zoektocht naar nieuwe pleegouders voor kinderen zoals Mark.
Daarom organiseren wij samen met Combinatie Jeugdzorg een pleegzorginformatieavond op donderdag 26 september van 20.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis in Nuenen, Jan van Schijnveltlaan 2. Tijdens deze avond komt naast algemene informatie over pleegzorg ook het (anonieme) profiel van Mark aan bod. Aanmelden voor deze informatieavond of opvragen informatiepakket kan via (040) 245 19 45 of triangel@combinatiejeugdzorg.nl.

Meer weten over pleegzorg?
Op www.supergewonemensengezocht.nl en www.combinatiejeugdzorg.nl vind je meer informatie over pleegzorg inclusief filmpjes en ervaringsverhalen.
*Vanwege privacy is Mark niet zijn echte naam. Zijn verhaal is wel echt.


Nuenen (brand)veilig
Deze maand doen twee Nuenense basisscholen, De Dassenburcht en De Wentelwiek, mee met de E-Waste race van Blink. Ze zamelen zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten in (e-waste genoemd). Op vrijdag 4 oktober 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt. In totaal nemen 10 basisscholen uit Oost Brabant deel. Buurtbewoners kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl .
Scholieren halen deze dan aan huis op. Blink haalt het elektronische afval op bij de scholen en zorgt ervoor dat het bij gerenommeerde verwerkers terecht komt.
In Nederland wordt 55% van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Dit percentage kan echt lager. Helpt u mee? Verzamel uw afgedankte elektische apparaten en laat ze ophalen. De winnende groep gaat op schoolreis naar de Ontdekfabriek in Eindhoven.
E-Waste Race
Scholen verzamelen elektronische apparaten
Gemeente Nuenen startte in 2013 het project ‘Nuenen (Brand)Veilig’. Doel was het aantal brandslachtoffers te verlagen door het geven van voorlichting en het plaatsen van rookmelders. In de afgelopen jaren hebben door de brandweer opgeleide vrijwilligers bijna 3.500 rookmelders geplaatst in zowel huur- als koopwoningen in Nuenen, Gerwen, Nederwetten en Eeneind. Deze vrijwilligers adviseerden daarnaast ook over de brandveiligheid, over het hebben van een vluchtplan en wat de juiste plekken zijn om melders te plaatsen. Eind 2018 is het project officieel beëindigd.
Heeft u om wat voor reden dan ook in het verleden niet deelgenomen aan het project of bent u later in Nuenen komen wonen? Voor onze (nieuwe) inwoners blijven wij de mogelijkheid bieden voor een huisbezoek inclusief het plaatsen van rookmelders en geven van brandveiligheidsadvies. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier op onze website of via telefoonnummer 040-2631 631. Via dit telefoonnummer en het contactformulier op onze website kunt u ook storingen doorgeven aan rookmelders in uw koopwoning als deze eerder via het project Nuenen (Brand)Veilig zijn geplaatst.

Lees meer op www.nuenen.nl/brandveilig