Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 5
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname

Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen één loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur
, dinsdagavond 19.00 - 21.00 uur en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiële publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiële publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 21-01-2019 en 28-01-2019
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Afvalweetje
Wekelijks halen we de PMD zak op. Hang de zak op tijd buiten, maar niet te vroeg! Samen houden we uw buurt schoon.


Vergadering Wijkraad Eeneind
Dinsdag 5 februari komt de wijkraad Eeneind in openbare vergadering bijeen
in ’t Enodegebouw, Eeuw Driessestraat 1. De vergadering begint om 20.00 uur en belangstellenden zijn van harte welkom. Voor meer informatie:  www.eeneind.net/wijkraad.html


Uitnodiging bewonersbijeenkomst "Spelen en Bewegen" Nederwetten
Gemeenteberichten 2019

Gemeenteberichten Week 1
Gemeenteberichten Week 2
Gemeenteberichten Week 3
Gemeenteberichten Week 4
Woont u in Nederwetten? Voelt u zich jong, oud of iets daar
tussen in? Dan vragen wij uw hulp. Samen met de dorpsraad
willen wij u de gelegenheid geven om een plan te maken voor
spelen en bewegen in Nederwetten, voor jong en oud. Kom
maandagavond 11 februari 2019 naar de eerste van twee
bewonersbijeenkomsten (19.00-20.30 uur in de Koppelaar).
Aanmelden kan tot en met 8 februari door een mail te sturen
naar spelen_bewegen@nuenen.nl U kunt zich ook aanmelden
tijdens de vergadering van de dorpsraad op maandag 28
januari.
Gemeente Nuenen sluit woningen na drugsvondst
Burgemeester Houben heeft op 19 november 2018 een woning aan Bij de toren voor een periode van 4 maanden gesloten vanwege de vondst van harddrugs. Op 8 januari 2019 heeft de burgemeester een woning aan De Doorn voor de periode van een maand gesloten vanwege de vondst van softdrugs. In de woningen zijn ook spullen gevonden die in verband kunnen worden gebracht met drugshandel.

Op 26 september 2018 heeft de politie opsporingsonderzoek gedaan op hetzelfde moment bij woningen in Nuenen, Budel-Dorplein en Geldrop- Mierlo. Tijdens dat onderzoek is in de genoemde woningen drugs aangetroffen.

Directe sluiting bij constatering van drugs
De sluiting is gebeurd op basis van het zgn. Damoclesbeleid. Dat geeft de burgemeester de mogelijkheid om bij de vondst van softdrugs direct over te gaan tot sluiting van een woning voor de duur van één maand. Bij een tweede constatering is dat vier maanden en na een derde keer kan sluiting voor onbepaalde tijd volgen. Bij harddrugs zijn de periodes langer, namelijk 4 maanden, 6 maanden en onbepaalde tijd.
Ook voor bedrijven gelden forse maatregelen. Na de eerste constatering van hennep of softdrugs volgt een sluiting van 6 maanden, bij de tweede constatering is dat 12 maanden en na een derde overtreding kan de burgemeester het pand voor onbepaalde tijd sluiten. Voor harddrugs gelden nog ingrijpendere consequenties.
Niet alleen risico voor direct betrokkenen
We kunnen de risico’s van hennepteelt of drugshandel niet vaak genoeg benadrukken. Ook voor personen die niet direct bij de drugshandel betrokken zijn, maar wel wonen of een bedrijf hebben in het pand waar de politie drugs constateert. U loopt het risico dat uw woning of bedrijfspand gesloten wordt, met alle gevolgen van dien!
Nog een mogelijke maatregel: ontbinding van de huurovereenkomst
Is het pand waar de drugs of hennep wordt aangetroffen door de eigenaar verhuurd aan een particulier of bedrijf? Dan kan de eigenaar besluiten om de huurovereenkomst te ontbinden. Dit kan ook wanneer de huurder zelf niet direct iets met de hennep of drugs te maken heeft. Dat betekent dat de huurder nooit meer terug mag keren naar het pand.
Meer informatie over het Damoclesbeleid
Voor vragen of meer informatie over het Damoclesbeleid kunt u contact opnemen met de heer Spapens. Hij is bereikbaar via het Klantcontactcentrum op telefoonnummer (040) 2631 631.