Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 6
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname

Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen ťťn loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur
, dinsdagavond 19.00 - 21.00 uur en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiŽle publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiŽle publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 28-01-2019 en 04-02-2019
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Afvalweetje
Goed organiseren in de keuken maar afval scheiden veel makkelijker.
Gemeenteberichten 2019

Gemeenteberichten Week 1
Gemeenteberichten Week 2
Gemeenteberichten Week 3
Gemeenteberichten Week 4
Gemeenteberichten Week 5
Gast van de Raad
De gemeenteraad van Nuenen c.a. nodigt u uit voor ‘Gast van de raad’. U bent dan onze speciale gast bij een gemeenteraadsvergadering en krijgt een inkijkje in het werk van de gemeenteraadsleden.
De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergaderingen allerlei besluiten die uw leefomgeving direct raken. Denk hierbij aan wonen, werk, zorg, wegen, onderwijs, groen en sport. Namens u werken we aan een mooi en leefbaar Nuenen, Gerwen, Nederwetten en Eeneind.

Programma
We nodigen u daarom uit voor onze raadsvergaderingen. De eerst volgende vergadering is op 21 februari 2019.
Twee leden van een politieke partij uit de gemeenteraad zijn gastheer en ontvangen u om 18.00 uur, met een broodje. Hierna krijgt u uitleg over het raadswerk. We horen hierbij ook graag uw vragen en opmerkingen. Aansluitend ontvangt de burgemeester u in de raadzaal en kunt u vanaf 19.30 uur de raadsvergadering bijwonen. Een van de gastheren is tijdens de vergadering uw aanspreekpunt zodat u uw vragen of opmerkingen ook tussendoor kunt stellen. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje en kunnen we napraten.

Bent u er bij op 21 februari 2019?
Stuur dan een email naar griffie@nuenen.nl of bel 040 - 2631 679.
Liever een andere keer? Dat kan ook. We horen het graag.
Hopelijk tot ziens in de raadzaal!
Gemeenteraad Nuenen c.a.Hoorzitting bezwaarschriftencommissie Algemene Kamer
Op maandag 18 februari 2019 is er een hoorzitting van de algemene kamer van de commissie voor de bezwaarschriften in het gemeentehuis. De volgende zaak komt aan de orde:
1. om 20.00 uur het bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van 12 oktober 2018 waarbij een omgevingsvergunning is verleend voor het plaatsen van 16 tijdelijke woonunits aan het Witte Hondpad te Nuenen.
De agenda is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.Hennepkwekerij ontmanteld op bedrijventerrein Eeneind
Tijdens een gemeentelijke actiedag op 1 februari op bedrijventerrein Eeneind stuitten de toezichthouders van de gemeente op een hennepkwekerij. De professioneel aangelegde illegale kwekerij was verborgen in een bedrijfspand. Na aantreffen droeg de politie zorg voor de ontmanteling en startte tevens het strafrechtelijk onderzoek. Op last van de burgemeester sluit de gemeente het pand voor een bepaalde periode om de locatie aan het criminele circuit te onttrekken.

De actiedag maakte deel uit van het programma “Nuenen ruimt op”. 
Samen met partners, inwoners en ondernemers werkt de gemeente hard aan een prettig woon-, werk- en ondernemersklimaat op de verschillende bedrijventerreinen. Zijn er zaken die u opvallen of heeft u vragen over het programma neemt u dan gerust contact op met de gemeente via telefoonnummer 040-2631 631.


Gladheidbesrtijding
Deze winter hebben we al 20 keer een strooiactie gehad waarbij we totaal ongeveer 100 ton zout gestrooid hebben. We zijn stand-by met een team van 5 piketambtenaren en 4 zoutbeladers en onze aannemer om in geval van gladheid te gaan strooien. Wij werken in een dienstrooster waarbij we om de week wisselen.

We hebben 5 strooiroutes in onze gemeente. Bij 2 routes strooien we voornamelijk fietspaden. Bij de andere 3 routes strooien we vooral de doorgaande wegen, wegen van en naar scholen en de wijkverbindingswegen. Het rijden van een strooiroute neemt ongeveer 2 uur in beslag.
In geval van sneeuw kan dit uitlopen naar wel 12 uur. In voetgangersgebieden en woonstraten strooien we niet. Tijdens sneeuwval kunnen we ook de fietspaden schoonmaken met een veegborstel en de wegen met een sneeuwschuif.
Als gemeente Nuenen zijn we samen met 21 andere gemeentes in de regio gelijktijdig actief in geval van gladheid. De oproepen om te gaan strooien worden centraal geregeld door de gemeente Eindhoven. Meestal strooien we preventief. Dat wil zeggen dat we voor de gladheid uit strooien zodat het zout al op de weg ligt voordat het glad is. In geval van sneeuw die langdurig blijft liggen strooien wij ook curatief en hebben we ook een 2de fase gladheidbestrijding. Deze 2de fase gaat alleen in als we zien dat de sneeuw langer dan een dag zal blijven liggen en het langer blijft vriezen. In deze 2de fase maken we stoepen schoon rondom plaatsen waar veel ouderen wonen zoals de Akkers en de Jo van Dijkhof bijvoorbeeld.
Ook maken we dan gehandicaptenparkeerplaatsen schoon en maken we stoepen schoon bij huisartsen, apotheken en fysiotherapeuten en gemeentehuis. Voor meer informatie over het gladheidbestrijdingplan en de strooiroutes kijk op www.nuenen.nl


Warmetruiendag 15 februari
Gemeente Nuenen doet mee aan de landelijke Warmetruiendag op vrijdag 15 februari.
Die dag zetten we de verwarming in het gemeentehuis lager en trekken we een warme trui aan. Doe jij ook mee?
Duurzaamheid: Energieloket Nuenen
Geeft u ook een maandsalaris uit aan energie? Dat kan echt anders! Met isolatie bespaart u geld, is uw huis
's winters warm en 's zomers koeler. Zonnepanelen? Ook dat is een goede investering! Lastig? Nee hoor: het Energieloket staat voor u klaar.
De gemeente Nuenen helpt haar inwoners graag bij het verduurzamen van uw woning. Dat is goed voor het milieu en levert u comfort en besparing op. U kunt via SlimWonen+ een energie advies aanvragen, die met steun van de Nuenen extra aantrekkelijk is geprijsd, namelijk 25 euro. De werkelijke waarde van het energie advies is zeker 175 euro.  Laat u bovendien maatregelen uitvoeren, dan ontvangt u via SlimWonen+ bovendien een definitief energielabel t.w.v. 40 euro. Kijk voor meer informatie op: https://energieloket-zuidoostbrabant.nl/gemeente/nuenen/# en op https://duurzamehuizenroute.nl/Tips om een inbraak te voorkomen
In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag. Zo komen woninginbraken helaas nog steeds regelmatig voor. Ook in onze gemeente. Wat kun je zelf doen om een woninginbraak te voorkomen? Maak je woning voor inbrekers onaantrekkelijk:

•Zorg voor een goed verlichte woning. Inbrekers hebben een hekel aan licht. Verlichting met een tijdschakelaar maakt al een enorm verschil. Denk ook aan de buitenverlichting!
•Leg kostbare apparatuur en sleutels uit het zicht.
•Sluit altijd je ramen en doe de deur op slot als je (even) het huis uit gaat.
En verder:
•Meld je aan bij een BuurtWhatsApp groep (www.nuenen.nl/buurtwhatsapp).
•Bel altijd 112 bij een verdachte situatie!
Lees meer tips om een woninginbraak te voorkomen op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl of www.politiekeurmerk.nl/preventietips.