Nuenen Centraal
Gemeenteberichten week 7
Gemeentehuis Nuenen, vragen per e-mail:

Als u per e-mail contact wilt opnemen met de gemeente, kunt u dat doen via het volgende e-mailadres: gemeentehuis@nuenen.nl
Als u gemeentelijke informatie zoekt, kunt u dat doen via de volgende website: www.nuenen.nl


CMD Centrum Maatschappelijke Deelname

Hulp of advies nodig over opvoeding van uw kind, omgaan met geld, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen, vrijwilligerswerk of mantelzorg? Dan is er in Nuenen één loket voor al uw vragen: het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD), het voormalige Servicepunt. Binnenlopen zonder afspraak tijdens de openingsuren kan altijd!

Adres: Berg 22c | telefoon: 040-2831675 | e-mail: cmd@nuenen.nl |  open: maandag t/m donderdag 8.30-16.00 uur
, dinsdagavond 19.00 - 21.00 uur en vrijdag 08.30-12.30 uur.
Dit zijn kennisgevingen en geen officiële publicaties. Het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) is de officiële publicatie.
Abonneer je op de e-mailservice of download de app om berichten digitaal te ontvangen via: www.overuwbuurt.overheid.nl.
Vergunningen periode 04-02-2019 en 11-02-2019
In het digitale gemeenteblad (www.overheid.nl) zijn de volgende besluiten gepubliceerd
Afvalweetje
Goed organiseren in de keuken maar afval scheiden veel makkelijker.
Gemeenteberichten 2019

Gemeenteberichten Week 1
Gemeenteberichten Week 2
Gemeenteberichten Week 3
Gemeenteberichten Week 4
Gemeenteberichten Week 5
Gemeenteberichten Week 6
Gast van de Raad
De gemeenteraad van Nuenen c.a. nodigt u uit voor ‘Gast van de raad’. U bent dan onze speciale gast bij een gemeenteraadsvergadering en krijgt een inkijkje in het werk van de gemeenteraadsleden.
De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergaderingen allerlei besluiten die uw leefomgeving direct raken. Denk hierbij aan wonen, werk, zorg, wegen, onderwijs, groen en sport. Namens u werken we aan een mooi en leefbaar Nuenen, Gerwen, Nederwetten en Eeneind.

Programma
We nodigen u daarom uit voor onze raadsvergaderingen. De eerst volgende vergadering is op 21 februari 2019.
Twee leden van een politieke partij uit de gemeenteraad zijn gastheer en ontvangen u om 18.00 uur, met een broodje. Hierna krijgt u uitleg over het raadswerk. We horen hierbij ook graag uw vragen en opmerkingen. Aansluitend ontvangt de burgemeester u in de raadzaal en kunt u vanaf 19.30 uur de raadsvergadering bijwonen. Een van de gastheren is tijdens de vergadering uw aanspreekpunt zodat u uw vragen of opmerkingen ook tussendoor kunt stellen. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje en kunnen we napraten.

Bent u er bij op 21 februari 2019?
Stuur dan een email naar griffie@nuenen.nl of bel 040 - 2631 679.
Liever een andere keer? Dat kan ook. We horen het graag.
Hopelijk tot ziens in de raadzaal!
Gemeenteraad Nuenen c.a.Nieuwe afval-app beschikbaar
Afvalinzamelaar Blink heeft een nieuwe afval-app ontwikkeld. De app ‘Blink’ is te downloaden voor Android en Apple vanuit de store. Als u zoekt op Blink, dan komt u bij de app terecht. Deze is te herkennen aan het Blink-Logo
De app is gemakkelijk in gebruik. Door uw postcode en huisnummer in te stellen, krijgt u op maat informatie over de afvaldagen, maar ook over de verschillende afvalstromen.
Duurzaamheid: 23 ton CO2 per Nederlands gezin
Een gemiddeld Nederlands huishouden stoot jaarlijks direct 8 ton CO2 uit door energie in huis en vervoer. Daarbovenop komt nog eens 15 ton aan indirecte CO2-uitstoot voor onder meer voeding en kleding. Om met bomen deze huishoud-CO2 te compenseren, moeten ruim 400 bomen een jaar lang groeien. Heb je geen idee van de CO2-uitstoot van jouw huishouden? Wil je weten of die onder of boven het gemiddelde ligt? Bereken jouw CO2-uitstoot met de CO2-calculator van MilieuCentraal en bekijk de tips om deze te verlagen.
https://www.milieucentraal.nl/klimaat-en-aarde/klimaatverandering/bereken-je-co2-uitstoot/


Nuenen schoon tijdens landelijke opschoondag
Een papiertje op de stoep, een plastic flesje in een hoek en blikjes op het grasveldje? Niemand houdt van een vervuilde omgeving. Daarom gaat heel Nederland aan de slag voor een schonere buurt tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2019. Meer dan honderdduizend Nederlanders doen mee. En de gemeente Nuenen natuurlijk ook.

Uw vereniging, bedrijf, wijk of vriendengroep kan op zaterdag 23 maart meehelpen aan een schone buurt. De gemeente Nuenen ondersteunt de initiatieven door het aanbieden van een pakket met handschoenen, veiligheidsvestjes, afvalgrijpers en afvalzakken. De materialen worden door de gemeente gebracht en opgehaald op een afgesproken locatie. Daarnaast krijgt u een promotiepakket met posters, flyers en een draaiboek om deelnemers te informeren.

Doet u ook mee? Meld uw gezelschap aan via afval@nuenen.nl of 0402631631. Na aanmelding neemt de gemeente contact met u op. Liever aan de slag op een ander moment? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Samen doen we meer. Natuurlijk Nuenen.
Ook kunt u een melding instellen om geattendeerd te worden op de komende inzameling. Heeft u vragen over afvalinzameling of over de app, dan kunt u terecht bij klantenservice@mijnblink.nl of u kunt bellen met Blink via 0800-0492.