Nuenen Centraal
Taizévesper in het Van Goghkerkje

Het thema van de Taizévesper kijkt ook naar de compassie en het vertrouwen in de ‘Ontferming’, die geboden wordt.
Zo verwachten we een nieuwe tijd, en ook het voorjaar. En zijn we altijd wel een beetje benieuwd hoe het gaat worden….

Deze laagdrempelige kerkdiensten worden bezocht door veel mensen uit de regio. Er is belangstelling bij een hele grote groep geďnteresseerden, het aantal mensen dat de vespers meemaakt is altijd rond de 20-25. De vespers zijn altijd stemmig en bezinnend, het is om die reden vaak een rustpunt in het leven van alledag. Fijn ook om even een moment te vinden, om even stil te staan bij de geheimen van het dagelijkse leven.

In het sfeervolle kerkje is er voldoende ruimte voor momenten van stilte, voor momenten van denken en ook voor momenten om de liederen uit Taizé te zingen. Deze liederen zijn eenvoudig en mooi van melodie. Het zijn korte melodieën en worden een aantal keren achter elkaar gezongen, ze worden ook wel ervaren als een mantra. Paul Weijmans begeleidt op de piano.
De vesper is in het sfeervolle kleine kerkje aan de Papenvoort in Nuenen en begint om 19:30u. Vooraf is er pianomuziek.
Nieuws Nuenen -   25 januari 2019
Op 3 februari is er weer een Taizévesper in het Kleine Van Goghkerkje in Nuenen. De laatste weken is het weer wat onbestemd: noch winter, noch lente. Maar toch, het is alweer vroeger ‘licht’ en later ‘donker. Binnenkort is het weer feest, we kijken er naar uit: Nieuwe Leven!