Nuenen Centraal
Update overlast eikenprocessierups

Graag alleen nieuwe meldingen doorgeven!
Ook in de gemeente Nuenen regent het meldingen van overlast door processierupsen. Ondanks dat we de laatste weken al met een dubbele ploeg aan de bestrijding werken, krijgen we het aantal meldingen nauwelijks bijgebeend. Het bedrijf dat de bestrijding verzorgt, werkt hier met man en macht aan. We geven (nog steeds) voorrang aan meldingen over locaties in de buurt van scholen en kinderdagverblijven. Om de bestrijding zo efficiŽnt mogelijk te laten verlopen worden overige meldingen per buurt opgepakt. Het kan dus zijn dat het even duurt voordat uw melding wordt opgepakt. De planning wijzigt regelmatig, we kunnen daarom moeilijk iets zeggen over wanneer welke melding precies wordt afgehandeld. We begrijpen dat de overlast erg vervelend is en werken daarom met man en macht aan het bestrijden.

Nieuwe melding doorgeven
Wilt u zelf een (nieuwe) melding doen, doe dat dan viawww.nuenen.nl/meldpunt Wij vragen u nadrukkelijk om alleen nieuwe meldingen aan ons door te geven.
Nieuws Nuenen -   27 juni 2019
Wat kunt u zelf doen:
•Nieuwe meldingen aan ons doorgeven via het online meldpunt www.nuenen.nl/meldpunt
•Blijf zoveel mogelijk uit de buurt van eikenprocessierupsen
•Bedek (ondanks het zomerse weer) armen, benen, hals en schouders met kleding
•Ga niet zelf aan de slag met het opruimen van rupsen en nesten
•Ga bij ernstige klachten naar de huisarts
•Bij klachten: niet krabben, spoel de huid en ogen met water, douce en trek andere kleding aan.
Meer informatie
Wilt u meer informatie over de eikenprocessierups? Kijk dan op de website ‘Oakie’. Ook op de website van de GGD leest u veelgestelde vragen over de eikenprocessierups.