Nuenen Centraal
Allerzielenconcert 2020 "Lang leve Beethoven" zoekt 80 projectzangers

Op 7 en 8 november 2020 zal de Nuenense dirigent Tom Suters voor de zevende keer een groot Allerzielenconcert voor koor en orkest geven in de Clemenskerk in Nuenen en de Nicolaaskerk in Valkenswaard. Dit jaar staat de muziek van Ludwig van Beethoven centraal t.g.v. zijn 250e verjaardag. Op het programma staat o.a. de Mis in C op. 86 en het slotkoor uit de 9e symfonie (Alle Menschen werden Brüder).

Zing jij ook mee dit jaar?
Voor het projectkoor “Lux Aeterna” worden 80 amateur koorzangers uit de regio ZO-Brabant gezocht. Vind jij het leuk om na een korte intensieve repetitieperiode mee te zingen in deze concerten, schrijf je dan vóór 1 juni in via www.tomsuters.nl. Ook vind je daar alle verdere projectinformatie.

Coronacrisis
Vooralsnog is het de bedoeling dat het project in september van start gaat in de verwachting dat de maatregelen rond de Coronacrisis tegen die tijd grotendeels tot het verleden behoren. Iedereen die zich heeft ingeschreven krijgt kort na 1 juni nader bericht over de verdere gang van zaken.

Achtergrond Allerzielenconcerten
De Allerzielenconcerten worden sinds 2014 gegeven in het eerste weekend na 2 november (Allerzielen) en staan onder leiding van de Nuenense dirigent Tom Suters. Het projectkoor voor deze concerten wordt elk jaar samengesteld uit amateur zangers en -zangeressen uit de regio ZO-Brabant maar er komen ook deelnemers van (ver) daarbuiten. Meer informatie over deelname aan de Allerzielenconcerten en de concerten uit het verleden zijn te vinden op www.tomsuters.nl.
Nieuws Nuenen - 9 april 2020